У Львові та Стрию дітей навчали бути еко-свідомими

У Львові та Стрию дітей навчали бути еко-свідомими

У Львівській дитячій бібліотеці №42 відбулася зустріч еко-референта Стрийської єпархії УГКЦ о. Олега Кобеля зі школярами міста на тему відповідального ставлення до створіння.

Гість зі Стрия не вперше відвідує цей бібліотечний заклад, представляючи екологічну тематику, принагідно презентуючи видання Бюро УГКЦ з питань екології і свої авторські еко-казки. Діти вже читали та мали обговорення еко-казки «Їжачок рятівничок» і «Первоцвіти».

Презентація чергової екоказки «Врятований ліс» на пропозицію її автора відбулася у вигляді сценки. Діти чудово справилися із завданням і обговорили проблематику, яку піднімає ця казка. Обговорення було дуже жвавим, діти піднімали руки, ставили запитання і давали відповіді. За активність, вони отримали наклейки та закладки з еко-порадами.

У Львові та Стрию дітей навчали бути еко-свідомими

Окрім цього отець Олег запропонував бібліотеці дві нові гри на тему енергоефективності, якими найближчим часом обов’язково побавиться дітвора, а спільне фото і автографи від автора на придбаних книжечках вже стали доброю традицією.

19 квітня схожа зустріч відбулася вже у Стрию, в ЗОШ №4 з нагоди Дня довкілля. Учні 6-7 класів цієї школи зустрілися з о. Олегом, щоб поговорити про сміття і важливість його сортування.

І знову в пригоді стала еко-казка «Захисник чистоти», де головний герой їжачок Гачок закликає «не бути рабами гаманця, не купляти зайві речі для дорослих і малечі. Адже речі не зникають, їх із часом викидають». А еко-розмальовка наприкінці цієї екоказки гарно проілюструвала те, як слід поводитися із відходами.

Вчителі і діти подякували гостю за проведений урок та закладки і наклейки на еко-тематику.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело