Військовослужбовців з Яворівського району посмертно відзначили орденом «За мужність ІІ ступеня» та «За мужність ІІІ ступеня»

Військовослужбовців з Яворівського району посмертно відзначили орденом «За мужність ІІ ступеня» та «За мужність ІІІ ступеня»

Сьогодні начальник Яворівської ВА Ярослав Коминський зустрівся з рідними Воїнів та вручив їм орден.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІ ступеня Рябуху Тараса Михайловича . Військовослужбовців з Яворівського району посмертно відзначили орденом «За мужність ІІ ступеня» та «За мужність ІІІ ступеня»Рябуха Тарас Михайлович народився у селі Байдаково Кіровоградської області. Тарас служив – розвідником-снайпером, сержантом-інструктором, головним сержантом і під кінець командиром взводу. Тарас був кіборгом, захищав Донецький аеропорт. З початком повномасштабного вторгнення продовжував захищати українську землю від російського ворога у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади, проте життя Тараса обірвалося 28 травня 2023 року. Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено трьох Героїв з Яворівського району: Військовослужбовців з Яворівського району посмертно відзначили орденом «За мужність ІІ ступеня» та «За мужність ІІІ ступеня»Кошелєв Юрій Миколайович народився на Херсонщині. Через війну восени 2022 року Юрій Кошелєв разом із своєю сім’єю переїхав на Львівщину. Вже у квітні 2023 року Юрій Кошелєв був мобілізований до лав ЗСУ у склад 81-ї окремої аеромобільної бригади. Воїн-енергетик загинув 26 червня 2023 року на Луганщині поблизу Кремінної. Військовослужбовців з Яворівського району посмертно відзначили орденом «За мужність ІІ ступеня» та «За мужність ІІІ ступеня»Букартик Володимир Володимирович житель села Твіржа, Мостиської громади. Солдат військової частини А3715. Загинув внаслідок отриманих поранень під час штурмових дій в районі Макіївки Луганської області. Військовослужбовців з Яворівського району посмертно відзначили орденом «За мужність ІІ ступеня» та «За мужність ІІІ ступеня»Павелко Микола Михайлович народився в селі Прилбичі Новояворівської громади. Миколині батьки мали велику сім’ю — шестеро дітей, усі хлопці. Миколу офіційно обрали бойовим медиком. 22 вересня воїн-бойовий медик загинув під час ворожого обстрілу на полі бою в Запорізькій області. “Їх імена назавжди в історії України та в наших серцях. Ніколи не забудемо їх подвиг. Розділяємо біль та втрату з рідними. Не пробачимо. Не забудемо. Обов’язково ворог відповість за страждання українських сімей. Низький уклін та безмежні слова вдячності батькам Захисників та Захисниць, які виховали мужніх та справжніх патріотів своєї держави. Вічна памʼять усім, хто віддав життя за Україну! Слава Україні! Слава Героям! “,- зазначив очільник району

Джерело