Захисника з Яворівського району Ростислава Гадомського нагороджено відзнакою Міністерства оборони України «Вогнепальна зброя»

Захисника з Яворівського району Ростислава Гадомського нагороджено відзнакою Міністерства оборони України «Вогнепальна зброя»

Нагороду офіцерові особисто вручив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр СИРСЬКИЙ.

Ростислав Гадомський народивсяу в селі Княжий міст Яворівського району. 

Широкомасштабне російське вторгнення застало його під час навчання у Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Тож майбутнім офіцерам довелось достроково скласти іспити та стати на захист територіальної цілісності України.

Завдяки енергійності та відмінним організаторським здібностям молодого офіцера, було налагоджено взаємодію між артилерійськими підрозділами сусідніх бригад. І як результат, робота артилерійських та мінометних обслуг стала ще більш досконалою та злагодженою.

В умовах постійного психологічного та фізичного напруження, перманентно перебуваючи під ризиком ураження ворожим вогнем, умілими та впевненими діями, своєчасними та правильно прийнятими рішеннями офіцер забезпечував виконання завдань з прикриття своїх підрозділів та ураження живої сили противника. 

У березні цього року капітан ГАДОМСЬКИЙ вчергове блискуче проявив себе в одному з бойових епізодів, коли з метою подальшого просування своїх військ, силами одного розрахунку здійснив внутрішньо-позиційний маневр для знищення кулеметної групи противника. Фахові знання та розумна ініціатива офіцера дозволили провести ротацію наших воїнів без втрат.

Хоробрість, кмітливість та бездоганна виконавча дисципліна дозволяють Ростиславові ГАДОМСЬКИМУ вчасно та якісно виконувати поставлені завдання з  розвідки, захоплення та утримання рубежів, недопущення прориву противника.

За особисту мужність під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов’язку Ростислава нагороджено відзнакою Міністерства оборони України «Вогнепальна зброя». 

71 окрема єгерська бригада Десантно-штурмових військ ЗС України

Джерело