Ми пам’ятаємо. День пам’яті Чорнобильської катастрофи

Ми пам’ятаємо. День пам’яті Чорнобильської катастрофи

“Трагедія, яка трапилася 38 років тому принесла на нашу землю багато горя і біди, стала уроком для людства та символом безмежної мужності багатьох відчайдушних ліквідаторів.

У цей день у 1986 році на Чорнобильській АЕС сталася катастрофа світового масштабу. За екологічними наслідками аварія переросла у планетарну катастрофу: радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи. Чорнобильська катастрофа – це невидане горе, яке не піддається жодному виміру, невиліковна рана нашого народу, біль якої передається із покоління в покоління, а її справжні масштаби та наслідки дають про себе знати і по сьогоднішній день. Сьогодні ми вклоняємося тим, хто боровся з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, та схиляємо голови перед світлою пам’яттю Героїв, які ціною власного життя врятували світ від загрози радіації.

Світла пам’ять та вічна шана перед усіма, хто доклався до боротьби із цим техногенним лихом. Слава героям -чорнобильцям Слава Україні!”, – зазначив у своєму дописі на фейсбук сторінці Ярослав Коминський

Джерело