Віталій Кличко: 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу від міста

42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу від міста на суму понад 24 млн грн. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні 38 роковини Чорнобильської трагедії. Катастрофи, яка зачепила тоді не тільки Україну, а й частину Європи. Катастрофи, наслідки якої й протягом років після неї забрали багато життів та підірвали здоровʼя багатьох людей. До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу від міста – на загальну суму 24 млн 674 тис. грн. Зокрема, виплати за програмою «Турбота. Назустріч киянам» отримають діти з інвалідністю, пов’язаною з Чорнобильською катастрофою; діти-сироти, які втратили одного або обох батьків; люди з інвалідністю І групи; дружина (чоловік) померлого (померлої) з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС», – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що всього в столиці зареєстровані майже 69 тисяч постраждалих від Чорнобильської катастрофи, з них – 34 тисячі ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

«Сьогодні Україна й світ – перед загрозою нової подібної катастрофи. Через варварські дії російського агресора, який може спричинити атомний жах для Європи. І світ повинен зробити все, щоб російських окупантів не було на атомних обʼєктах України. Україна за це бʼється вже третій рік», – наголосив Віталій Кличко.

Джерело