«Бог любить не усіх, а кожного й кожну зокрема, до сліз», — Владика Микола до молоді Івано-Франківської Архієпархії

«Бог любить не усіх, а кожного й кожну зокрема, до сліз», — Владика Микола до молоді Івано-Франківської Архієпархії

«Коли Ісус прийшов до гробу, де лежав Лазар, і Йому сказали що той лежить вже три дні, Він просльозився. Бог плаче… Цікавим є наш Бог. Господь зворушується, бо любить. Любить не усіх — любить кожного і кожну зокрема, до сліз», — із такими словами до учасників з’їзду християнських молодіжних спільнот Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ звернувся Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Як ми повідомляли раніше, у суботу, 27 квітня, у соборі Преображення Господнього парафії святого Дмитрія, що у м. Івано-Франківськ, відбулася зустріч християнських молодіжних спільнот. Її організувала Молодіжна комісія Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ — В Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнот

У часі Архієрейської Божественної Літургії Владика Микола звернувся до присутніх зі словами подяки за спільну молитву: «Я справді радію, що можу бути сьогодні разом з вами, хлопці й дівчата, наша християнська молоде. Прийміть також щирі вітання від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина».

Відтак Єпископ-помічник роздумав над змістом Євангелія про Лазаря, й глибиною, яку у ній може відшукати для себе кожна людина:

«Я певен, що кожен з вас прекрасно знає притчу про воскресіння Лазаря. Насправді це дуже сентиментальна історія, я б назвав цю оповідь про воскресіння Лазаря школою почуттів і дружби. Євангелист Лука розповідає, як Ісус любив Марію, її сестру Марту й Лазаря. Коли Він прийшов до гробу, де лежав Лазар, і Йому сказали що той вже три дні лежить, Ісус просльозився. Бог плаче… Цікавим є наш Бог. Господь зворушується, бо любить. Любить не усіх — любить кожного і кожну зокрема, до сліз». 

«Ми не є масою, кожен з вас, дорогі дівчата й хлопці, є в особливий спосіб люблений нашим Спасителем. Ви є тут, бо Господь покликав. Людина є нічим іншим, як плодом любові — любові Бога до людини й людини до людини. Ісус любив Марію, Марту й Лазаря. Любов Ісуса виявляється до кожного з вас в індивідуальний спосіб, бо усі ми різні, кожен має свою особисту історію. Ви сьогодні є тут найперше для того, щоб більше відчути любов Бога до вас, а вже після цього познайомитися між собою, аби творити єдність нашої Івано-Франківської Архієпархії й Церкви», — мовив Архієрей.

А відтак додав: «Кожен з нас має свій спосіб життя, свої болі й радості, та повірте, що Господь є поблизу кожного, навіть тоді, коли здається, що Він далеко, чи не приходить у той момент, коли Його запрошуємо. Господь має свій час, а точніше є поза часом».

Згодом, цитуючи слова святого Папи Івана Павла ІІ, Владика Микола закликав молодь не боятися прагнути до святості:

«” Не бійтеся бути святими!” — сьогодні я хочу ще раз повторити вам ці слова, бо бути святим — це не є щось космічне чи доступне лише обраним. Будьте святими, бо ваш Господь є святим. Уподібнюймося до Нього. Живімо так, як Він. Будьте святими, особливо у цей трагічний час війни, час людської ненависті й злоби. Розказуйте, що ви є християнською молоддю, вдивляйтеся в Ісуса Христа, наслідуйте Його, і тоді будете святими». 

Опісля Єпископ розважив над фактом мовчання Лазаря, який висвітлюється у Євангелії: «Лазар не промовив ні слова, він не молився, не прохав, не нарікав, навіть не подякував вкінці. Він був покликаний з гробу й пішов. Бо Господь любить не через те, що ми робимо, не через заслуги, а просто тому, що ми є». 

«Від щирого серця бажаю вам, щоб ця зустріч була добрим початком мандрівки разом з Христом і пізнання Його. Господь просльозився, Господь плаче, коли я страждаю, але останнє слово завжди за Ним. Як Бог сказав до Лазаря “вийди”, так і ви сьогодні, почувши про зустріч спільнот, вийшли зі своїх домівок. Час з Богом — це добра інвестиція. Нехай ця зустріч буде Богом благословенною й дасть кожному зростати у відчутті, що Господь мене любить», — додав на завершення Архієрей.

«Бог любить не усіх, а кожного й кожну зокрема, до сліз», — Владика Микола до молоді Івано-Франківської Архієпархії«Бог любить не усіх, а кожного й кожну зокрема, до сліз», — Владика Микола до молоді Івано-Франківської Архієпархії«Бог любить не усіх, а кожного й кожну зокрема, до сліз», — Владика Микола до молоді Івано-Франківської Архієпархії«Бог любить не усіх, а кожного й кожну зокрема, до сліз», — Владика Микола до молоді Івано-Франківської Архієпархії«Бог любить не усіх, а кожного й кожну зокрема, до сліз», — Владика Микола до молоді Івано-Франківської Архієпархії«Бог любить не усіх, а кожного й кожну зокрема, до сліз», — Владика Микола до молоді Івано-Франківської Архієпархії

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело