В Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнот

В Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнот

У суботу, 27 квітня, у соборі Преображення Господнього парафії святого Дмитрія, що у м. Івано-Франківськ, відбулася зустріч християнських молодіжних спільнот. Її організувала Молодіжна комісія Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. На захід завітав Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Основною метою зустрічі стало прагнення єдності спільнот, які творитимуть одну єдину Церкву.

Розпочався захід Архієрейською Божественною Літургією, яку очолив Владика Микола у співслужінні душпастирів Івано-Франківської Архієпархії, зокрема о. Тараса Дзяйла, голови Молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, та о. Ігоря Клюби, директора ШХА.

У часі моління Владика Микола звернувся до присутніх з проповіддю, у якій розважив над любов’ю Господа до кожної людини.

«Ми не є масою, кожен з вас, дорогі дівчата й хлопці, є в особливий спосіб люблений нашим Спасителем. Ви є тут, бо Господь покликав. Людина є нічим іншим, як плодом любові — любові Бога до людини й людини до людини. Ісус любив Марію, Марту й Лазаря. Любов Ісуса виявляється до кожного з вас в індивідуальний спосіб, бо усі ми різні, кожен має свою особисту історію. Ви сьогодні є тут найперше для того, щоб більше відчути любов Бога до вас, а вже після цього познайомитися між собою, аби творити єдність нашої Івано-Франківської Архієпархії й Церкви», — мовив Єпископ-помічник.

ЧИТАТИ ПОВНИЙ ТЕКСТ ПРОПОВІДІ: «Бог любить не усіх, а кожного й кожну зокрема, до сліз», — Владика Микола до молоді Івано-Франківської Архієпархії

Опісля спільної молитви Владика Микола уділив присутнім своє архієрейське благословення.

Згодом учасники мали нагоду поспілкуватися з Архієреєм та ближче познайомитися одне з одним під час перерви.

Відтак зустріч перейшла у формат напрацювань — спершу «Про ідентичність молодого християнина» доповів о. Андрій Гумен:

«Коли ми подивимось на себе, а пізніше на свого сусіда праворуч і ліворуч, то побачимо наскільки ми є різними. Кожен з нас має свою особливість, цікавинку, своє полум’я. Як класно, що ми, будучи з різних сімей, різних регіонів, ділимося своїми особливостями. То з ким же я себе позиціюю? Чи я вважаю, що є людиною, чи вважаю себе християнином, чи можу ці два поняття вмістити у вираз «Я — українець»? Так важливо визнавати свою українськість та розуміти її значення».

«Я бажаю кожному із нас, щоб ми будучи людиною, християнином, відносячи себе до сучасної молоді, визнавали свою українську ідентичність й не боялися показувати те, що любимо свою Батьківщину. Від нас багато чого залежить, тож маємо своїм життям свідчити, що Бог любить кожного з нас. Будьмо любов’ю і будьмо світлом», — такими словами завершив свою доповідь священнослужитель.

Кульмінацією зустрічі став SWOT-аналіз, під час якого молодь напрацьовувала дорожню карту, за якою надалі працюватиме Молодіжна комісія разом із духівниками спільнот. Працюючи у групах, учасники проаналізували сильні та слабкі сторони діяльності молодіжних спільнот, а також представили можливості, які народжуються для молоді, та загрози, з якими може стикатися сучасний християнин.

Насамкінець до присутніх звернувся о. Тарас Дзяйло, який став модератором зустрічі:

«Знаєте чому ви сьогодні тут? Тому що вам не все одно. Кожен з нас є важливим і любленим. Усі ми особливі й творимо спільноти, які є різними, але в цьому їхня краса. Разом ми одна єдина спільнота, ми — Церква. Прагніть до єдності й розвивайте її».

Опісля відбулися банси, у часі яких молодь, через спільні позитивні емоції, ще більше зблизилась та згуртувалась.

Завершилась зустріч спільною молитвою за українських Захисників і Захисниць, а також за настання переможного миру на нашій рідній землі.

В Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнотВ Івано-Франківську відбулася зустріч християнських молодіжних спільнот

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело