Віталій Кличко: Роботи з облаштування острова Оболонський та зведення пішохідного мосту до нього – на завершальній стадії

Роботи з облаштування острова Оболонський та зведення пішохідного мосту до нього – на завершальній стадії. Уже невдовзі кияни зможуть відвідувати нову дуже гарну рекреаційну зону. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі. Та показав відео з «Мосту-хвилі», який з’єднає Оболонську набережну з островом.

«Зараз знаходимося на Оболоні. Одна з рекреаційних зон, яку ми плануємо відкрити найближчими тижнями – острів Оболонський. Роботи вже на завершальній стадії. Знаходимось на унікальному об’єкті – «Міст-хвиля», конструкції для якого були виготовлені ще на підприємстві «Азовсталь». Їх перевезли за кілька тижнів до початку повномасштабної війни. Ми повинні були відкрити цю рекреаційну зону ще у 2022 році. Але війна завадила нам це зробити. Тим не менш, ми знаходимо можливість такі проєкти реалізовувати. Потрібна ментальна реабілітація, потрібні такі зони відпочинку і відновлення. І ми робимо все, аби змінювати наше місто на краще», – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, на острові Оболонський територію облаштовують зі збереженням флори і фауни. Також висадили нові дерева та кущі. Відвідувачів радуватимуть декоративні яблуні, рожева акація, бузок та газони, що квітнуть усе літо.

На зведення пішохідного мосту бюджетних грошей місто не залучає. Будівництво відбувається за кошти меценатів, кошти Метрополії Великого Парижа та допомоги Тайваню. Іноземні партнери виділили допомогу саме на цей проєкт.

Джерело