Архієпархіальні психологи відвідали прихисток у Маріямполі

Архієпархіальні психологи відвідали прихисток у Маріямполі

У четвер, 25 квітня, психологині італійсько-українського проєкту «Разом з Україною завжди» 06/UCR/012832, відвідали прихисток для внутрішньо переміщених осіб у Маріямполі та провели для охочих арттерапію. Дана ініціатива реалізується Івано-Франківською Архієпархією УГКЦ за фінансування Італійської Агенції з питань Співробітництва в галузі Розвитку AICS у співпраці з італійськими організаціями Focsiv, Missione Calcutta та ARCS, Condivisione tra i popoli and Ibo Italia.

Учасники заняття мали нагоду власноруч розмалювати імбирні пряники у формі писанок, щоб згодом, у світлий празник Воскресіння Христового, прикрасити ними свої кошики.

Психологині проєкту зазначають, що писанки є символом життя, добра, гармонії та любові, тому розмальовуючи печиво яскравими барвами, люди й самі «заряджаються» позитивом.

«Арттерапія — це терапія мистецтвом. Цей метод психотерапії дозволяє з допомогою творчості пережити внутрішні конфлікти, тривогу та страхи, що турбують людину. Арттерапія підходить не лише дітям, а й дорослим, а ще перевага цього методу у тому, що він є достатньо екологічним», — розповідає психологиня Галина Попович.

Своєю чергою, пані Ольга Нейлюк стверджує, що праця психолога з вразливими верствами населення є важливою для надання психологічної підтримки, допомоги у вирішенні проблем, зменшенні стресу та покращення загального психологічного стану.

«Така терапія може забезпечити простір для вираження почуттів, навчити стратегії допінгу та підтримати самосвідомість й самовизнання. Духовна складова зцілення включає в себе пошук сенсу й значення в житті, розвиток внутрішньої сили та миру в душі. Арттерапія включає практики, які сприяють заспокоєнню, внутрішній гармонії та підтримці психологічного здоров’я», — додає психологиня.

Зустріч подарувала учасникам нагоду не тільки створити унікальне оздоблення тістечок, але й разом, у невимушеній формі поспілкуватися на різноманітні теми.

Архієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у МаріямполіАрхієпархіальні психологи відвідали прихисток у Маріямполі

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело