Аварійна служба «Київгазу» провела тренування з локалізації аварійної ситуації на газопроводі високого тиску

У Голосіївському районі пройшло тренувальне заняття Управління аварійно-відновлювальних робіт АТ «Київгаз». До тренування долучилися представники Державної служби України з питань праці та екстрені служби міста, Комунальна аварійно-рятувальна служба «Київська служба порятунку», КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва», Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє АТ «Київгаз».

Працівники аварійної газової служби на практиці відпрацювали оперативність і злагодженість дій у разі пошкодження підземного сталевого газопроводу високого тиску діаметром 500 мм будівельними механізмами.

«Пошкодження газопроводу високого тиску не трапляється часто. Проте ми маємо бути готовими до всього та навіть більше. Відпрацювати всі дії до автоматизму та мати всі необхідні засоби й матеріали. І, звичайно, чітко координувати дії з екстреними та рятувальними службами»,– наголосив начальник Управління аварійно-відновлювальних робіт Максим Меренков.

Як зазначають в АТ «Київгаз», випадки пошкодження розподільних газопроводів – серйозна проблема. Лише з початку 2024 року аварійна служба «Київгазу» опрацювала понад 10 таких викликів, значна частина з яких – пошкодження газових мереж будівельними механізмами. Як правило, такі аварійні ситуації трапляються внаслідок недотримання виконавцями норм законодавства, що передбачають попереднє погодження земляних робіт з Оператором ГРМ. Тому фахівці закликають відповідально ставитися до проведення робіт у зоні прокладання газопроводів.

Джерело