Бл. П’єр Джорджіо Фрассаті може бути проголошений святим під час Ювілею 2025

Бл. П’єр Джорджіо Фрассаті може бути проголошений святим під час Ювілею 2025

Блаженний П’єр Джорджіо Фрассаті може бути проголошений святим під час Ювілейного Року 2025, звістив очільник Дикастерії у справах святих.

Кардинал Марчелло Семераро, префект зазначеної Дикастерії, оголосив на національній асамблеї Католицької Акції в Сакрофано, Італія, 26 квітня, що канонізація Фрассаті “на горизонті”.

“Я хочу сказати вам, що канонізація блаженного П’єра Джорджіо Фрассаті вже явно на горизонті, вже видніється”, — сказав кардинал, як повідомляє Avvenire, офіційна газета Конференції Єпископів Італії.

Фрассаті, який помер у віці 24 років у 1925 році, сьогодні є улюбленцем численної католицької молоді за його захоплене свідчення святості, яке сягає “аж до висот”.

Молодий чоловік із міста Турин, що на півночі Італії, був завзятим альпіністом і домініканцем третього ордену, відомим своєю благодійною діяльністю.

У 17-річному віці він приєднався до Товариства Св. Вікентія де Поля і присвятив велику частину свого вільного часу піклуванню про бідних, бездомних і хворих, а також про демобілізованих військовослужбовців, які повернулися з Першої світової війни.

Фрассаті також був задіяний в Апостольстві Молитви та Католицькій Акції. Він отримав дозвіл приймати щоденне Причастя.

На світлині зі свого останнього сходження Фрассаті написав фразу “Verso L’Alto”, що означає “до висоти”. Ця фраза стала девізом для католиків, натхнених Фрассаті, прагнути до вершини вічного життя з Христом.

Фрассаті помер від поліомієліту 4 липня 1925 року. Його лікарі пізніше припустили, що молодий чоловік підхопив поліомієліт, коли опікувався хворими.

Папа Іван Павло ІІ, який беатифікував Фрассаті в 1990 році, назвав його “людиною восьми блаженств” і зазначив, що він був “цілковито занурений в таємницю Бога і повністю присвячений постійному служінню ближньому”.

Для того, аби бути канонізованим (проголошеним святим) у Католицькій Церкві, чудо, яке приписується заступництву Фрассаті, має бути офіційно визнано в декреті, підписаному папою. Папа Франциск зазвичай підписує такі декрети, коли зустрічається із Семераро.

 

За матеріалами CNA

Джерело