☝️Обстріли росії на прикордонні Чернігівщині стабільні. Тож стабільно працюємо і над пошуком аргументів…

☝️Обстріли росії на прикордонні Чернігівщині стабільні. Тож стабільно працюємо і над пошуком аргументів...

☝️Обстріли росії на прикордонні Чернігівщині стабільні. Тож стабільно працюємо і над пошуком аргументів тимчасово покинути населені пункти під вогнем, посилена робота з родинами з дітьми.

🌊Велика вода на Чернігівщині досі є. Вона підтоплює деякі шляхи, але є альтернативні варіанти транспортного сполучення. Вода не дістає до домогосподарств. Все ж ситуація на постійному контролі відповідних служб.

Опалювальний сезон завершений – готуємося до наступної зими. Профільний департамент ОДА актуалізував потребу області у блочно-модульних котельнях та іншому обладнанні і передав до міністерства.

💊На Чернігівщині активно працюють мобільні медичні бригади та мобільні аптечні пункти. Послугами перших вже скористалося більше тисячі людей, а завдяки другій опції мешканці віддалених сіл Чернігівського району змогли придбати препарати за 286 рецептами програми «Доступні ліки».

🤝Триває налагодження нових та посилення встановлених міжнародних контактів. Зокрема, регіон Іль-де-Франс планує другий форум по відбудові Чернігівщини. А Латвія вже визначилася з напрямками підтримки області цьогоріч. Це меблювання навчальних закладів та модульних будинків, а також блочно-модульні котельні для закладів освіти.

🏫До слова, завдяки міжнародній підтримці 11 шкіл в 9 громадах області найближчим часом запустять власні сонячні електростанції; обладнання вже встановлено. А в школі на Прилуччині за підтримки швейцарсько-українського проєкту Decide завершено ремонт укриття.

Закінчився й термін подачі проєктів будівництва, ремонтів та реконструкцій укриттів за кошти державної субвенції. Надійшло 11 заявок від 10 громад. Подальший етап – захист проєктів.

Джерело