Сьогодні приватні компанії вже розглядають можливість інвестування в нову розподілену генерацію

Сьогодні приватні компанії вже розглядають можливість інвестування в нову розподілену генерацію. Своєю чергою, «Укренерго», як оператор енергосистеми, робить все можливе, щоб ці проєкти були в майбутньому прибутковими для інвесторів. Це підвищить зацікавленість фінансових установ, в тому числі й міжнародних, у їх фінансуванні. Про це в інтерв’ю «Факти.ICTV» розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Треба прийняти ще декілька регуляторних рішень. Ми дуже плідно зараз працюємо над цим з оновленим керівництвом національного енергетичного регулятора. І я впевнений, що ми досить швидко, найближчими тижнями, завершимо формувати цю ринкову рамку, що дозволила б деяким новим технологіям, яких ще немає в Україні, будуватися в нашій державі. Це, зокрема, і високоманеврені газові генеруючі установки, так звані газові пікери, і системи накопичення енергії, тобто батарейні системи, які дозволять ефективніше використовувати сонячну енергію та інші види генеруючих потужностей, які потрібні зараз країні», – зауважив керівник «Укренерго».

За його словами, багато хто з компаній вже займається підготовкою таких інвестиційних проєктів. «Я впевнений, що в розробці знаходиться цілий ряд досить цікавих проєктів. І сподіваюся, що до зими ми вже побачимо перші з них в мережі», – підсумував Володимир Кудрицький.

Також під час ефіру говорили про:
🔹Стан енергосистеми сьогодні
🔹Перспективи проходження літнього сезону
🔹Чи допоможуть енергосистемі нові газотурбінні установки

Більше читайте та дивіться у відео за посиланням https://fakty.com.ua/ua/ukraine/ekonomika/20240429-kudryczkyj-pro-sytuacziyu-v-energosystemi-zberigayetsya-gostra-nestacha-generacziyi/

Джерело