У Київській Архиєпархії провели великопосні реколекції для освітян

27 квітня 2024 року, з благословення преосвященнішого владики Йосифа Міляна, Протосинкела Київської Архиєпархії, Комісією освіти та виховання Київської Архиєпархії було проведено великопосні реколекції для вчителів та вихователів навчальних закладів.

У Київській Архиєпархії провели великопосні реколекції для освітянРеколекції, які провадив о. Олег Климончук складалися з двох блоків; духовного, який включав в себе духовні науки на шляху до підготовки до Воскресіння Христового та психологічного, завданням якого було дати педагогам ключі до стресостійкості та основні засоби для опанування стресу.

Також даний захід став доброю нагодою для зустрічі педагогів з різних регіонів України, де кожний мав можливість поділитися власним професійним досвідом.

У Київській Архиєпархії провели великопосні реколекції для освітянДля учасників реколекцій особливо цінною стала зустріч з владикою Йосифом Міляном, який зігрів серця педагогів своїм пастирським словом. Особливий наголос у своєму зверненні владика Йосиф звернув на документ ІІ Ватиканського собору Apostolicam Actuositatem, що присвячений апостольству мирян. Єпископ наголосив, що Церква – це не будівлі, за стінами, у яких світ хоче заховати Церкву. Церква є там, де є вірні, де є ми і вчитель – християнин є той, хто має звершувати це служіння апостольства в своєму щоденному житті. На закінчення зустрічі з освітянами владика Йосиф подарував усім освітянам свою книгу «З нами Бог!» та запевнивнив, що перемога неодмінно за нами, бо «З нами Бог!».

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело