У Територіальному медичному об’єднанні МВС України по Івано-Франківській області відбувся Чин Cоборування

У Територіальному медичному об’єднанні МВС України по Івано-Франківській області відбувся Чин Cоборування

У п’ятницю, 26 квітня, з нагоди завершення часу Великого посту та духовного приготування до Великодня в молитовній каплиці Державної установи «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Івано-Франківській області» відбувся Чин Соборування на оздоровлення від душевних і тілесних недуг.

Про це повідомляє інформаційний центр парафії Зіслання Святого Духа, що у м. Івано-Франківськ.

«Через цю Тайну вірні, які хворіють на важку недугу й каються у серці, одержують Божу ласку подолати хворобу або терпеливо її переносити», — йдеться у повідомленні.

Перед початком Чину Соборування всі охочі мали можливість приступити до Святої Тайни Сповіді.

Після молитов, читання Святого Євангелія й освячення єлею, особи, які перебувають на лікуванні, та медичні працівники приступили до Таїнства Єлеопомазання.

Традиційно Чин Соборування уділяло семеро священників: о. Ярослав Рохман, голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії й медичний капелан Обласного клінічного центру паліативної допомоги, о. Руслан П’яста, президент Асоціації капеланів охорони здоров’я УГКЦ та медичний капелан Івано-Франківського обласного перинатального центру, о. Микола Катрич, медичний капелан Івано-Франківської обласної дитячої лікарні, о.Михайло Віхоть, медичний капелан та адміністратор парафії Зіслання Святого Духа м. Івано-Франківськ, а також о. Арсен Панчак, о. Петро Басараб та о. Василь Сливоцький, сотрудники цієї парафії.

«Всі бажаючі також мали змогу вшанувати мощі святого італійського лікаря Джузеппе Москатті, який показав своїм життям, що праця в лікарні може стати дорогою святості», — розповідають душпастирі.

На завершення о. Михайло Віхоть подякував душпастирям за спільну молитву, а також керівництву установи в особі п. Галини Лапчук за постійну відкритість та співпрацю у поширенні Слова Божого для медпрацівників та недужих.

У Територіальному медичному об’єднанні МВС України по Івано-Франківській області відбувся Чин CоборуванняУ Територіальному медичному об’єднанні МВС України по Івано-Франківській області відбувся Чин CоборуванняУ Територіальному медичному об’єднанні МВС України по Івано-Франківській області відбувся Чин CоборуванняУ Територіальному медичному об’єднанні МВС України по Івано-Франківській області відбувся Чин CоборуванняУ Територіальному медичному об’єднанні МВС України по Івано-Франківській області відбувся Чин CоборуванняУ Територіальному медичному об’єднанні МВС України по Івано-Франківській області відбувся Чин Cоборування

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело