Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики

Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики

21 квітня 2024 Р. Б. в 5-ту Неділю Великого Посту Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в на парафії святого Юрія Переможця с. Шманьківчики.

Урочистість храмового празника, яку відзначали в цей день, зібрала в храмі багатьох вірних. Також під час Божественної Літургії відбулося ієрейське рукоположення диякона Степана Романіва, випускника Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свящмч. Йосафата. Свій духовний шлях о. Степан розпочинав навчаючись у Чортківській дяківсько-катехитичній академії ім. свщмч. Г. Хомишина, а далі продовжив навчання в семінарії.

Звертаючись до вірних із словом проповіді, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький пригадує важливі християнські істини, які відкриває цієї неділі святий євангелист Марко. «Хто поміж вас хоче бути першим, хай буде рабом усіх, – говорить євангелист Марко і дає нам нагоду призадуматися. Чого справді вартує наше духовне життя? Чи часто ми виконуємо Божу волю і розуміємо її значення? На всі ці питання людина повинна собі дати чітку і аргументовану відповідь. Господь не приходить до нас як цар. А з’являється у вигляді хліба і і вина. Євхаристія – це спосіб життя. Це наша добра нагода бути гідним Христа», – говорить Преосвященний Владика Дмитро.

Далі Архиєрей роздумує про постать святого Юрія Переможця, який своїми подвигами в ім’я Боже показав свою істинну віру. «Святий Юрій надихає сьогодні наших воїнів, смерті яких дають нове життя для України», – завершує проповідь Владика Дмитро.

На завершення урочистого Архиєрейського Богослужіння відбулася спільна молитва за Україну та прозвучали слова подяки від нововисвяченого о. Степана.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики Архиєрейська Божественна Літургія в день храмового празника на парафії с. Шманьківчики  

Джерело