Екологічна Хресна дорога у Личаківському деканаті

Екологічна Хресна дорога у Личаківському деканаті

У п’ятницю, 26 квітня, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Львівській архієпархії о. Сергій Довба з екологічною місією завітав до парафії Благовіщення Пречистої Діви Марії, що на вул. Пасічній у м. Львові.

Спочатку відбулася зустріч із парохом о. Петром Раком, якому було передано тематичні еко-наліпки та примірники «Екологічного декалогу Патріарха Святослава», а також ігри та літературу для церковної крамниці.

Екологічна Хресна дорога у Личаківському деканаті

Перед спільною молитвою Хресної дороги екореферент провів тематичну катехизу для присутніх, представляючи неймовірну силу негативного слова людини та її вплив на Боже створіння-природу (пор. Мр 11, 12-25; Мт 21, 18-22) та розмірковуючи над словами зі Святого Письма про створіння Боже, яке «понині стогне і страждає у тяжких муках» (Рим 8, 22) через людський гріх. Священник навів приклади «екологічного гріха», звернув увагу присутніх на важливість періоду Великого посту як нагоди для екологічного навернення, покаяння та покути, тобто примирення з Богом, ближніми й усім створінням-природою, формування моральної еко-культури на засадах любові і відповідальності у відносинах людини та навколишнього світу.

Екологічна Хресна дорога у Личаківському деканаті

Наприкінці свого звернення о. Сергій розкрив місію Бюро УГКЦ з питань екології та його структуру у нашій Церкві. Опісля усі вірні, котрих у приміщенні храму зібралася доволі велика кількість, розважали над стаціями Хресної дороги нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа, співпереживаючи Його страждання та молячись у відповідних духовних й екологічних наміреннях. До співслужіння долучився також нововисвячений священник Орест Апостолюк, у минулому співзасновник семінарійної Еко-секції.

Ряд зацікавлених вірян придбали для своєї домашньої духовної бібліотеки примірники тематичної Хресної дороги.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело