Франція: семеро єпископів вирушили у паломництво, молячись за покликання

Франція: семеро єпископів вирушили у паломництво, молячись за покликання

Єпископи семи французьких єпархій, що належать до Реймської митрополії, вчора розпочали 5-денне піше паломництво за покликання. Кожен із них подорожуватиме територією власної єпархії. У суботу всі зустрінуться в Реймсі на митрополичий день покликань.

Про це повідомляє Vatican News.

Єпископи вирушили з різних місць. Архиєпископ Ерік де Мулен-Бофор, митрополит Реймса й очільник французького єпископату, розпочав своє паломництво на кордоні з Бельгією. Дорогою він зупиниться у сестер кларисок і кармеліток, а також у Марійському санктуарії в Невізі. Він сподівається, що на шляху паломництва до нього долучаться вірні з окремих парафій. Так проща також стане для єпископів нагодою зустрітися з мешканцями своєї єпархії, пояснює Бенедикт Кузен, речник архиєпархії Реймса. Але головна мета цієї безпрецедентної ініціативи – заохотити всіх вірних до молитви за нових священників.

Це також буде метою митрополичого дня покликань, який відбудеться в Реймсі 4 травня. Заплановані адорація Пресвятих Дарів, богослужіння та низка семінарів про розпізнавання свого покликання, цінності целібату для Царства Божого та сприйняття людської праці, як покликання. Також передбачено спеціальні заняття для дітей та підлітків. Усе завершиться св. Літургією в соборі Сен-Ремі, яку відслужать семеро єпископів-паломників.

Джерело