Любити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими дітками

Любити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими дітками

У п’ятницю, 26 квітня, у рамках проєкту «Разом з Україною завжди» 06/UCR/012832, який реалізовує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ, вкотре відбулося заняття з особливими дітками. У часі зустрічі для малечі провели бульбашкове шоу та арттерапію.

Даний проект Івано-Франківська Архієпархія втілює за фінансування Італійської Агенції з питань Співробітництва в галузі Розвитку AICS у співпраці з італійськими організаціями Focsiv, Missione Calcutta, ARCS, Condivisione tra i popoli та Ibo Italia

Цього разу для юних учасників та їхніх батьків провели бульбашкове шоу, у якому дітки могли взяти безпосередню участь. Опісля відбулася арттерапія — малеча разом з батьками декорували вербові галузки, щоб згодом, у Квітну неділю, як колись народ в Єрусалимі, підносити вгору лозу й вітати Христа.

Як зазначають психологині, занурюючись у світ творення краси, діти не тільки радіють, але й стимулюють та відновлюють захисні функції організму — це їх гормон радості й поле діяльності.

«У нас є певні традиції на початку та на завершення заняття. Наприклад, перед тим, як почати, ми ділимося нашим настроєм. Але основна частина — це саме тоді, коли дитина творить. Вона інтуїтивно обирає той інструмент, який їй підходить. Правильне рішення для психолога — це довіритися дитині, її несвідомому. Чим більше занять, тим триваліший ефект. Після кількох зустрічей батьки помічають, що діти стають спокійніші, більш розслаблені, менше тривожаться, краще сплять», — розповідає психологиня п. Наталія Михайлів.

Традиційно, на завершення заняття, дітки й батьки провели чаювання, щоб закріпити позитивні емоції й ще більше згуртуватися.

Любити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими діткамиЛюбити кожного: як психологи Архієпархії проводять заняття з особливими дітками

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело