РОСІЯНИ ПРОГРАЛИ ЦЮ БИТВУ: Денис Дикий організував оборону Охтирки і не дав росіянам взяти місто

Полковник Денис Дикий – перший воїн Збройних Сил України, який отримав звання Герой України із врученням ордена «Золота Зірка». Це звання український офіцер отримав за те, що якісно організував оборону міста Охтирка, в результаті чого росіянам не вдалося взяти це місто.

У той час Денис Дикий командував 91-м окремим полком підтримки. Фактично цей підрозділ виконував інженерні задачі, не мав важкої техніки, а лише спеціальну. Інженери були озброєні звичайною стрілецькою зброєю, великою кількістю мін, а також гранатометами.

Росіяни в 2022 році очікували, що їм вдастся захопити місто без бою, але бійці 91 полку зустріли їх щільним вогнем та нещадно палили колони російської техніки. За це окупанти вирішили мститися цивільному населенню. Ворог почав обстрілювати місто керованими авіабомбами (КАБ) та реактивними системами залпового вогню (РСЗВ).

Детальніше про героїчну оборону міста Охтирка, як росіяни програли цю битву, дивіться у цьому відео, яке є частиною циклу «Герої», в якому ми розповідаємо про воїнів Сил оборони, які отримали це високе звання.

Кілька слів про команду Армія TV – вона складається із кадрових військових, добровольців і мобілізованих, які служать у Силах оборони із перших днів повномасштабного вторгнення на різних напрямках і в різних підрозділах. Більшість із нас має бойовий досвід. До російського вторгнення ми працювали режисерами, операторами, ведучими, редакторами. Тепер ми поєднуємо військову службу із роботою за медійним фахом.

Ми постійно перебуваємо на лінії зіткнення. Студія каналу, з якої відбуваються стріми, також неподалік фронту.

Підписуйтеся на соцмережі Армія TV:

🔷 Telegram https://t.me/army_tv

🔷 Facebook https://www.facebook.com/armytv.ua/

🔷 Instagram https://www.instagram.com/army_tv_ua/

🔷TikTok https://www.tiktok.com/@army_tv_ua?_t=8hs6OeKr2MH

🔷X (Twitter): https://twitter.com/army_tv_ua

Джерело