🔷 Сьогодні на Житомирщині відбувся круглий стіл на тему прозорості роботи органів місцевого самоврядування

🔷 Сьогодні на Житомирщині відбувся круглий стіл на тему прозорості роботи органів місцевого самоврядування. Участь в його роботі взяли Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка, народні депутати України та керівники громад.

☑️ Обговорили багато питань. Зокрема зміни до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування, який Верховна Рада вже ухвалила в другому читанні. Зміни в законі збільшують вплив громад на прийняття рішень, тому відповідальність, відкритість та прозорість — мають стати в рази потужнішими.

🔰 Житомирщина є лідером реформи місцевого самоврядування. І це спільна заслуга усіх: керівників громад, старост, депутатів, членів виконкомів та багатьох інших працівників, які своєю щоденною роботою забезпечують цей результат.

🔶 Під час повномасштабної війни представники місцевого самоврядування продемонстрували здатність ефективно реагувати на будь-які найскладніші та найнеочікуваніші виклики. Спільно ми підтримуємо наших військових, створюємо та забезпечуємо ДФТГ, допомагаємо переселенцям, які тікають від російських бомб та ракет, організовуємо евакуацію та доставку гуманітарної допомоги. Паралельно підтримуємо бізнес та перезапустили економіку.

⚜️ Місцеве самоврядування та децентралізація є запорукою ефективного відновлення України. І сьогодні ми співпрацюємо з нашими міжнародними партнерами, продовжуємо відновлення зруйнованої ворогом інфраструктури та щодня допомагаємо жителям громад та нашим захисникам. Щодня ми продовжуємо спільно укріплювати кордон та посилювати обороноздатність нашого краю.
Злагоджена робота органів влади на Житомирщині є гарним прикладом ефективного об’єднання зусиль задля збереження нашої рідної України та важливою складовою майбутньої Перемоги.

🔎 Прозорість місцевого самоврядування є необхідним стандартом у відносинах з громадянами, якого вимагає, Європейський Союз і якого безумовно заслуговують українці. Неможливо розвивати демократію на місцях без прозорості, підзвітності та участі громадян у процесах ухвалення рішень. Люди мають відчувати впевненість в органах влади.
Ще до початку повномасштабного вторгнення Житомирщина визнана регіоном з найкомфортнішими умовами для ведення бізнесу за даними міжнародних експертів рейтингу Doing Business. Це стало результатом зокрема й відкритості виконавчої влади, прозорих підходів у співпраці з бізнесом та місцевим самоврядуванням. А після повномасштабного вторгнення це неабияк сприяло тому, що бізнес залишився в області та продовжує інвестувати в розвиток власного виробництва.

🇪🇺 Євроінтеграція потребує втілення подальших якісних змін в багатьох сферах суспільного життя. А це вимагає злагодженої роботи всіх гілок влади та місцевого самоврядування всіх рівнів.

🤝 Насамкінець подякував всім міжнародним партнерам за підтримку України в боротьбі з агресором. Всі вони зараз разом з Україною захищають демократичні цінності на шляху вступу нашої країни до європейського співтовариства.

Джерело