У Старому Самборі відбулись великопісні реколекції

У Старому Самборі відбулись великопісні реколекції

ФОто Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ Під час шостого тижня великого посту у парафії святого Миколая Старого Самбора відбулися реколекційні науки. На запрошення о. Михайла Николина, декана Старосамбірського, парафію відвідав отець-реколектант Юстин Бойко, ієромонах-студит, доктор богослов’я та патристичних наук Папського Патристичного Інституту “Augustinianum” в Римі (2012). Отець Юстин приїжджає вже не вперше до Старосамбірської парафії. Попереднього разу він відвідував з реколекційними науками Старий Самбір перед храмовим празником.

Цього разу “Хресною дорогою моєї України” у п’ятницю 26 квітня 2024 р розпочалися реколекції о. Юстина Бойка у Старому Самборі. Простою, доступною мовою о. Юстин повів парафіян шляхом апостола Петра. Саме цьому подвижнику Христової віри, Скелі, на якій збудована Церква, присвячені цьогорічні великопостні реколекційні науки для вірян старосамбірського святомиколаївського храму.

Як зауважив отець-реколектант, він обрав цю тему не випадково, бо усі ми подібні з апостолом Петром своїми сумнівами, падіннями, покаяннями та прагненням пошуку Божої волі. На прикладах євангельського життя св. ап. Петра о. Юстин робив висновки та давав поради, які стосуються і життя сучасного християнина: ніколи не зневірюватися, мати добрих друзів, вірити в те, що Бог тебе любить, уміти просити прощення в тайні покаяння, знати, що Бог на кожного з нас має свій план.

Для себе виділила цитати, які глибоко запали в серце під час реколекційних наук: “Віра насправді має два крила: віра в Бога і віра в те, що Бог тебе любить. Поки не повірите в Божу любов до вас, доти не зможете бути справді віруючими”. “Не будуйте глобальних планів. Живіть сьогодні, тут і зараз, дякуйте Богу за цей сьогоднішній момент, за те, що можете робити тепер”. “Те, що колись здавалося сильним, стало немічним. Де сьогодні Пилат? Де Нерон? Де ті, що кричали “розіпни”? А Христос був, є і буде”. На завершення реколекцій о. Михайло щиро подякував о. Юстину за науку, яка стала цілющим бальзамом на душі парафіян та подарував на згадку про наше місто книгу Наталії Тисовської “Справа про Чорну ропу”.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Джерело