Екобюро УГКЦ підбило підсумки Великопосної екологічної ініціативи

Екобюро УГКЦ підбило підсумки Великопосної екологічної ініціативи

Понад 100 освітньо-виховних, молитовних, а також практичних заходів, проведених у часі Святої Чотиридесятниці з метою допомогти пересічному християнину глибше й повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога, завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення у повсякденному житті кожної людини, – такими є попередні результати Великопосної еко-соціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» від Екологічного бюро УГКЦ.

Тематичні Хресні дороги, катехитичні науки та проповіді, уроки та лекції, – інструменти, якими оперували архієпархіальні, єпархіальні, екзархальні та деканальні референти Бюро УГКЦ з питань екології для того, щоб донести одвічні правди віри про Бога Творця і Спасителя в контексті еко-соціальних викликів війни до якнайширшого кола вірян, учнівської та студентської молоді, а також усіх небайдужих.

«Плекання автентичної віри в Бога Творця і Спасителя є пріоритетним душпастирським завданням Церкви й одночасно найкращим екологічним внеском для відповідального управління Божими природними дарами, збереження і примноження спільного блага отриманого від Творця», – коментує доцільність відповідних церковних ініціатив професор Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології.

Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння» була проведена вже 14-й рік поспіль і в особливий спосіб фокусувалась на темі «Управління Божими природними дарами в контексті сучасних еко-соціальних викликів». Єпархіальні еко-референти УГКЦ розробили серію тематичних проповідей та духовно-екологічних імпульсів по апостольському та євангельському читаннях, які під час Великого посту були розміщені на сайті та сторінках Екологічного бюро УГКЦ.

Серед особливо успішних практичних екозаходів, які були проведені в часі Великопосної еко-ініціативи, варто відзначити вже традиційні еко-соціальні акції від Екобюро УГКЦ під назвою «Посади дерево миру», «Сади Перемоги» та Всеукраїнський конкурс для учнівської та студентської молоді «Здай макулатуру – посади дерево – наблизь Перемогу».

На спеціально створеній карті можна переглянути географію освітньо-виховних, молитовних та практичних заходів, проведених в рамках Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело