У парафії св. Анни УГКЦ міста Вишневе провели майстер-класи із написання писанок

27 та 28 квітня 2024 року, у парафії св. Анни УГКЦ у м. Вишневе для дітей із парафії, сімей військовослужбовців, малозабезпечених сімей й сімей внутрішньо переміщених осіб провели майстер-класи із написання писанок

У парафії св. Анни УГКЦ міста Вишневе провели майстер-класи із написання писанок

Першого дня майстер-клас провели для дітей із парафії, сімей військовослужбовців, малозабезпечених сімей й сімей внутрішньо переміщених осіб. Розпочали майстер-клас із вітального слова отця Володимира, пароха парафії Святої Анни. «Сьогоднішній майстер-клас є приготуванням до Великодня, в нас традиційно в українському народі основним атрибутом Великодня є писанки. Кожен символ і колір має своє значення, якщо людина мала, якесь прохання до Бога то через символи та колір виражала своє прохання», – наголосив душпастир.

Провела майстер-клас провела майстриня Олена Павлюк, яка розповіла про значення символів, кольори та технологію розпису писанок. Другого дня замість катехизації для дорослих парафіяни мали нагоду написати власну писанку. Найстаршій писанкарці було 80 років, загалом у майстер-класах взяли участь близько 50 учасників.

За матеріалами: https://vyshneve-ugcc.org/

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело