В Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерів

В Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерів

У вівторок, 30 квітня, у каплиці Івано-Франківської духовної семінарії вчетверте в цьому році відбулися збори протопресвітерів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Очолив їх Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Засідання розпочалося зі спільної молитви, яку провів Високопреосвященний Владика Володимир. Згодом прот. Іван Яковлюк, протопресвітер Північного протопресвітеріату м. Івано-Франківськ, поділився із присутніми духовними роздумами про сім останніх слів Ісуса Христа на Хресті.

Відтак прот. Тарас Путько, ректор Івано-Франківської духовної семінарії, розповів присутнім про вступну кампанію до формаційного закладу на 2024/2025 навчальний рік. Ректор семінарії зазначив, що у період із 8 по 10 липня будуть прийматися документи, 15 та 16 липня проходитимуть екзамени, а 19 липня будуть оприлюднені результати вступної кампанії.

З деталями вступної кампанії можна ознайомитися за цим покликанням.

Згодом о. Тарас повідомив про табір «Веселі канікули з Богом», який буде відбуватися у декілька заїздів при Івано-Франківській духовній семінарії із 18 червня по 11 серпня 2024 року. Вік учасників – від 10 до 14 років. 

Також священнослужитель повідомив, що у рамках італійсько-українського проєкту «Разом з Україною завжди» 06/UCR/012832, який реалізовує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ, у таборі буде надано 250 безплатних місць для пільгових категорій дітей, зокрема для дітей військових, внутрішньо переміщених осіб, дітей-сиріт, а також дітей із малозабезпечених сімей.

Даний проєкт Івано-Франківська Архієпархія втілює за фінансування Італійської Агенції з питань Співробітництва в галузі Розвитку AICS у співпраці з італійськими організаціями Focsiv, Missione Calcutta, ARCS, Condivisione tra i popoli та IBO Italia.

Пізніше прот. Маркіян Букатчук, директор Католицького ліцею святого Василія Великого, повідомив про набір учнів у 5 та 10 класи навчального закладу. Вступні іспити до ліцею відбуватимуться із 11 червня по 14 червня 2024 року.

Крім того, о. Маркіян пригадав про англомовний табір «St. Basil Summer Camp» для дітей віком від 9 до 13 років, який відбуватиметься при Католицькому ліцеї із 17 червня 2024 року. Як мовив душпастир, у програмі табору будуть цікаві та інтенсивні заняття з англійської мови з досвідченими викладачами з-за закордону, щоденна Літургія та катехизація англійською мовою, «тьюторинг» з носіями мови, цікаві розважальні заходи й багато іншого.

Детальніше про англомовний табір за цим покликанням.

Своєю чергою Митрополит Володимир закликав скористатися цією пропозицією, яка є унікальною нагодою для дітей вдосконалити свої знання англійської мови.

Наступним слово мав прот. Віталій Максимів, синкел у парафіяльно-економічних справах та соціального підприємництва, який висловив вдячність за підготовку структурами Архієпархії звіту гуманітарної діяльності в часі війни за 2023 рік.

Пригадуємо, що 2 квітня, у рамках щомісячних зборів протопресвітерів, благодійні організації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ презентували свою соціальну роботу, здійснену у 2023 році. На захід завітали журналісти прикарпатських ЗМІ.

ДЕТАЛЬНІШЕ — Церква — це люди: в Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ презентували благодійну діяльність

Відтак Владика Володимир повідомив, що 12 травня о 15:30 год. біля ротонди Пресвятої Богородиці на площі Андрея Шептицького, поруч з Архікатедральним і Митрополичим собором Воскресіння Христового м. Івано-Франківськ, відбудеться загальноміська молитва на вервиці. Відтак Митрополит Володимир закликав духовенство та вірних до активної участі у цьому молінні.

Згодом Владика Володимир презентував учасникам зборів книгу проповідей «Духовні скарби літургійного року» Владики Ярослава Приріза, Єпарха Самбірсько-Дрогобицького УГКЦ.

Пізніше прот. Роман Микієвич, протопресвітер Тисменицький, повідомив про 20-ту річницю від дня відходу до вічності о. Любомира Саноцького, колишнього судового вікарія Івано-Франківської Єпархії УГКЦ. З цієї нагоди 7 червня об 11:00 год. у селі Хлівчани, що на Сокальщині, відбудуться поминальні богослужіння за о. Любомиром.

Наприкінці засідання Митрополит Володимир привітав ювілярів, а також привітав духовенство із прийдешнім світлим празником Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Збори завершились спільною молитвою.

Наступні збори протопресвітерів відбудуться 4 червня об 11:00 год.

В Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися щомісячні збори протопресвітерів

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело