Віталій Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів європейських міст. Цього року Саміт відбудеться 3–4 травня в Парижі і буде приурочений до Дня Європи.

Спілкування та дискусії мерів будуть зосереджені на викликах і можливостях, із якими стикаються європейські міста. Зокрема, напередодні виборів до Європарламенту та на тлі зростаючого ультраправого популізму. Відкритий діалог необхідний для зміцнення демократичних цінностей, партнерства та взаємопідтримки міст.

Для Києва участь у заході – це можливість наголосити на необхідності посилення військової та гуманітарної допомоги Україні та її столиці. На необхідності підтримки європейських прагнень України, яка б’ється сьогодні не тільки за свою державу, а й за демократію та безпеку в усій Європі.

Участь у Саміті візьмуть мери, зокрема, Парижа, Копенгагена, Рейк’явіка, Стамбула, Афін, Загреба, Тирани, Сараєва, представники міської влади Амстердама, Відня, Стокгольма, Мюнхена, Барселони та інших європейських міст.

Джерело