НАДІЯ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ

НАДІЯ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ

Високопреподобні отці ігумени і настоятелі, преподобні отці і браття, дорогі браття і сестри у Христі!

Від щирого серця вітаю вас зі світлим святом Христового Воскресіння і бажаю вам і всьому нашому народові Божого миру, якого ми всі у глибині наших сердець прагнемо та очікуємо. Переживаючи часи жорстокої війни, яку провадить проти нас підступний московський ворог, у Воскресінні Господа Ісуса віднаходимо рівновагу й силу, щоб вистояти у стражданнях і подолати злобу ворога.

Серед темряви зла, яке нас оточує, ми співаємо пісню, якої не знаходимо у Писанні, але знаємо, що вона справді просвітлювала християн у найважчих обставинах, якою «Ангел звістив Благодатній: «Чистая Діво, радуйся! І знову кажу: Радуйся! Твій Син воскрес на третій день із гробу і мертвих воскресив». Люди, веселіться!». Наш Спаситель у проповіді проголошував, що Його послідовники щасливі навіть тоді, коли дуже важко: «Блаженні засмучені, бо будуть утішені… Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (пор. Мт. 5,5–9). Ця внутрішня впевненість у Божественній правді, що ґрунтується на події Христового воскресіння, зроджує в наших серцях правдиву Божу надію.

Святий євангелист Лука повідомляє, що від самого початку учні одні одним звіщали цю новину: «І вони рушили негайно й повернулися в Єрусалим, і там знайшли зібраних одинадцятьох і тих, що були з ними, які їм сказали: «Христос справді воскрес і з’явився Симонові». І вони розповіли те, що сталося в дорозі, і як вони Його пізнали при ламанні хліба» (Лк. 24,33–35). Нехай звістка про Воскресіння і життя майбутнього віку сьогодні нашими устами й через наш особистий приклад завітає до наших воїнів – юнаків і дівчат, чоловіків і жінок, які захищають Батьківщину, особливо до тих, що перебувають на фронті, і Божою ласкою охоронить їх від будь-якої небезпеки; нехай Добра новина постукає у серця всіх, хто мусив покинути свою домівку, поневірятися далеко від рідного дому; нехай слово про Воскресіння осяє тих, які втратили своїх рідних – батька чи матір, сина чи доньку, брата чи сестру, когось із великої родини, а також когось із друзів чи подруг, військових побратимів, та скріпить їх у вірі; нехай Воскреслий Христос захопить серця всіх наших загиблих і запровадить їх до дому Небесного Отця! Дорогі браття і сестри, несімо вість про Воскресіння Господа Ісуса Христа, звіщаючи загальне воскресіння!

Вітаючи вас із цим світлим святом, бажаю всім здоров’я, духовної радости, взаєморозуміння, а над усе – світлої перемоги та встановлення справедливого миру в Україні та світі.

Христос воскрес! – Воістину воскрес!

о. Йосиф Кралька ЧСВВ,
протоігумен

Джерело