ЩАСЛИВІ ЧЕРЕЗ ВОСКРЕСІННЯ

ЩАСЛИВІ ЧЕРЕЗ ВОСКРЕСІННЯ

Україна зустрічає свято Христового Воскресіння посеред жорстокої війни, у якій відбивається від московського агресора й бореться за своє існування та незалежність. Десятки тисяч юнаків і дівчат, жінок і чоловіків пожертвували своїм життям за цю велику мету. І ніхто сьогодні не може сказати, скільки часу триватиме війна і небезпеки. У день Пасхи насамперед ми, як християни, запитаймо себе про свою віру, в центрі якої стоїть Воскреслий Спаситель Христос. І звіщаймо Воскресіння Христове, бо воскрес Він не тільки для Себе, а й для нас! Усі, хто віддав своє життя за інших, відійшли в надії на воскресіння мертвих і життя майбутнього віку.

Про воскресіння мертвих проповідує теж апостол Павло: «Бо як не воскреснуть мертві, то і Христос не воскрес. А як Христос не воскрес, то марна віра ваша, – ви ще у гріхах ваших; отже, ті, що й померли у Христі, загинули. Коли ми надіємося на Христа лише в цьому житті, то ми – найнещасніші з усіх людей. Але ж Христос таки справді воскрес із мертвих, первісток померлих. Бо тому, що через чоловіка смерть, через чоловіка й воскресіння мертвих. Як бо в Адамі всі вмирають, так у Христі й оживуть усі. І кожний у своїм порядку: первісток – Христос, потім – Христові під час Його приходу» (1Кор.15,18-23).

Дорогі сестри і браття! Вітаючи Вас зі святом Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, бажаю Вам Христового миру і надії та закликаю молитися за упокій усіх наших військових у надії на воскресіння і вічне життя. Нехай наша віра буде знаком для світу і причиною для згуртування і єдности нашого народу для перемоги разом із Воскреслим Христом!

У молитві:
о. Корнилій Яремак ЧСВВ,
провідник

Джерело