Владика Микола помолився Акафіст до Страстей Христових на парафії Різдва Пресвятої Богородиці

Владика Микола помолився Акафіст до Страстей Христових на парафії Різдва Пресвятої Богородиці

У Страсну п’ятницю, 3 травня, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, Центрального протопресвітеріату м. Івано-Франківськ, відбулися вечірні молитовні чування біля Плащаниці. У часі моління Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, очолив Акафіст до Страстей Христових.

«Розпочалася молитва з Єрусалимської Утрені — однієї з найкрасивіших богослужінь всього літургійного року з чуттєвими та глибокими роздумами над смертю Ісуса», — йдеться у дописі на фейсбук-сторінці парафії.

Відтак присутні у храмі помолилися Акафіст до Страстей Христових.

У своєму зверненні до парафіян Владика Микола промовив: «У цей день особливого спокою, особливої тиші, ми стоїмо біля гробу нашого Спасителя. Зазвичай, коли ми стоїмо біля гробів, в яких лежать наші знайомі, родичі чи друзі, ми згадуємо про їхнє минуле. Коли ж ми знаходимося біля Ісусового гробу, окрім того, що ми можемо згадувати Його минуле, Його життя на землі, нам хочеться також думати й про майбутнє. Бо замало думати про те, що Ісус зробив для мене вчора. Ми живемо в час війни. І Той, Кого ми сьогодні оплакуємо, дає надію, що завтра нам не доведеться проливати сльози. Бо вже завтра наш сум у радість обернеться звісткою про Воскресіння Христове».

Ближче до півночі парафіяни розійшлися по своїх домівках в очікуванні світлого празника перемоги Ісуса над смертю.

Владика Микола помолився Акафіст до Страстей Христових на парафії Різдва Пресвятої БогородиціВладика Микола помолився Акафіст до Страстей Христових на парафії Різдва Пресвятої БогородиціВладика Микола помолився Акафіст до Страстей Христових на парафії Різдва Пресвятої БогородиціВладика Микола помолився Акафіст до Страстей Христових на парафії Різдва Пресвятої БогородиціВладика Микола помолився Акафіст до Страстей Христових на парафії Різдва Пресвятої БогородиціВладика Микола помолився Акафіст до Страстей Христових на парафії Різдва Пресвятої БогородиціВладика Микола помолився Акафіст до Страстей Христових на парафії Різдва Пресвятої БогородиціВладика Микола помолився Акафіст до Страстей Христових на парафії Різдва Пресвятої Богородиці

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело