Митрополит Василій очолив Богослужіння Пасхи в Архикатедрі Тернополя

5 травня, у день найбільшого християнського празника Воскресіння Христового, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк очолив Пасхальні богослужіння в Архикатедральному Соборі Тернополя. Владика привітав вірних зі святом, спільно із духовенством усилено молився за Україну та військо.

Архиєпископ цього дня вручив церковні нагороди – право носіння набедреника – настоятелю Архикатедрального Собор отцю Оресту Павліському та ректору Тернопільської духовної семінарії отцю Івану Римару, висловивши вдячність за жертовне служіння на благо Церкви Христової.

Митрополит Василій очолив Богослужіння Пасхи в Архикатедрі ТернополяУ своєму Пасхальному привітанні кир Василій наголосив: «Справжнім володарем життя є лише Бог, тільки Він має ефективні середники, що можуть подолати смерть… Біля порожнього гробу смуток перетворюється на радість. Жінки знайшли камінь відваленим від гробу, а Той, Кого сподівалися зустріти мертвим, виявився живим… Ісус не може бути збережений у смерті. Він живе. Бог вихопив Його від тління і від влади смерті».

«Дорогі у Христі! – наголосив владика, – світлому Воскресінню Христовому передує триденне перебування у гробі. Сьогодні все наше суспільство переживає щось подібне. Втома, непевність, зневіра, невідомість – це ознаки нашого сьогоденного буття. Нехай Воскреслий Господь, що знищив смерть, знищить рівно ж усі кайдани, які нас зв’язують, та принесе нашому народу надію, що зцілює. Нехай Він заспокоїть та потішить наших воїнів-захисників; нехай позбавить тривоги їхніх рідних – батьків, дружин та дітей; нехай забере скорботи тих, хто втратив рідних і близьких у час цієї війни. Нехай Христос доторкнеться зболілого серця кожного нашого брата та нашої сестри з цілющими словами «Мир вам!» (Ів 20, 19).

Митрополит Василій очолив Богослужіння Пасхи в Архикатедрі ТернополяМолю Воскреслого, щоби ці Великодні свята зміцнили всіх нас, сповнили силою до майбутніх звершень та принесли нашому українському народу спокій і мир. Щоб для всіх нас довга ніч тривоги змінилася ранком миру, як триденне перебування Христа у темноті смерті змінилося світлом Воскресіння, світлом життя.

Бажаю, щоби Воскреслий Господь беріг усіх вас та приніс Україні довгоочікуваний мир. Нехай Всемогутній Бог, що воскресив із мертвих свого Сина, переведе наш український народ через сьогоднішні важкі випробування. Сповнені пасхальною радістю, в цей день Великодня, що завжди був для поколінь наших предків святом надії та натхнення, усі разом заспіваймо: «Хай воскресне Бог, і розбіжаться вороги Його, і хай тікають від лиця Його ті, що ненавидять Його».

Митрополит Василій очолив Богослужіння Пасхи в Архикатедрі ТернополяМитрополит Василій очолив Богослужіння Пасхи в Архикатедрі ТернополяМитрополит Василій очолив Богослужіння Пасхи в Архикатедрі ТернополяМитрополит Василій очолив Богослужіння Пасхи в Архикатедрі Тернополя

пресслужба архиєпархії

Джерело