Митрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя Христа

Митрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя Христа

У Світлий понеділок, 6 травня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин із архіпастирським візитом завітав до храму Царя Христа, Центрального протопресвітеріату м. Івано-Франківськ, де очолив святкову Божественну Літургію.

На моління численно зібралися парафіяни, гості святині, діти й молодь, а також духовенство.

У часі Архієрейської Божественної Літургії Високопреосвященному Владиці Володимиру співслужили ігумен монастиря Царя Христа о. Артемій Новіцький, ЧСВВ, а також ієромонахи ЧСВВ, які служать на парафії.

Після прочитання уривка з Євангелія до всіх присутніх звернувся о. Артемій, який виголосив Пасхальне послання Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ — Пасхальне послання Митрополита Володимира

Після урочистої Літургії Митрополит Володимир мовив до вірних та духовенства такі слова:

«У цей великодній час Христос приходить до всіх нас із цією великою тайною любові. У цей світлий час вітаю вас із Христовим Воскресінням, із Його перемогою над смертю. Молимося й просимо у нашого Переможця — Ісуса Христа, щоб дарував нам з вами перемогу! Ми у своїй любові до Господа й наших ближніх хочемо лише Божого миру, щоб він панував у наших домах, містах і селах, а також у нашій Батьківщині, й ми віримо, що так буде! Нехай Бог нас всіх благословить, охороняє тих, хто захищає нашу Україну від ворога».

Пізніше о. Артемій подякував Митрополиту Володимиру за спільне моління й за його цьогорічне Великоднє послання.

«Як зазначив наш Архієрей у своєму посланні, Христос після Свого Воскресіння з’явився не тим, які Його розіп’яли, а тим, які Його любили. Подібно й перемога прийде до тих, хто її очікує, хто любить Бога. Тож нехай дух Воскреслого Христа перебуває із нами повсякчас!» — такі слова промовив о. Артемій до присутніх.

Відтак Владика Володимир уділив усім своє архієрейське благословення. Завершилося моління співом гімну «Христос Воскрес із мертвих, смертю смертю подолав, і тим, що в гробах, життя дарував!»

Митрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя ХристаМитрополит Володимир очолив Архієрейську Літургію у храмі Царя Христа

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело