Наришкін шукає «американські контакти з Залужним»: дайджест пропаганди за 6 травня

Підсумки «спеціальної великодньої операції»

Російська «СВО» вже остаточно стала винищувальною в Україні та вустами Москви обіцяє такою стати в Європі. 

І ось вже третій рік поспіль «СВО» стає «спеціальною великодньою операцією». У квітні 2022-го російське зло на Великдень почалось з обстрілу Одеси, у 2023-му воно з написом на снарядах «Христос воскрес!» втілилося у ракетний удар по храму Архістратига Божого Михаїла у Запорізькій області. У 2024-му росіяни обстріляли у Нікополі Преображенський кафедральний собор.

Але чомусь саме президента України Володимира Зеленського (який заявив, що українці вірять, що «у Бога на плечі – шеврон з українським прапором. Тож із таким союзником життя точно переможе смерть») в Росії оголошують «ворогом християнства».

НАСПРАВДІ, те, що кожний зруйнований храм віддаляє українців від РПЦ росіяни не розуміють. Саме тому її головний піп Кирил у великодній промові говорить, що «Російська православна церква продовжує активно допомагати тим, хто перебуває на передових рубежах захисту батьківщини та традиційних християнських цінностей».

Саме тому, ведучі трансляції великоднього богослужіння на федеральних телеканалах закликали «молитися за здоров’я учасників СВО». А в етері телекнопки МО РФ «Звезда», який транслював Великодню службу в головному храмі ЗС РФ із коментарів вичистили усі заклики до миру.

Саме тому глава «Ліги безпечного інтернету», а по факту – головна стукачка Росії, Катерина Мізуліна закликала фарбувати яйця та паски у триколори.

Саме тому «воєнкор» Котенок пише: «Отець Небесний! Дай сил російському вояці в протистоянні Содому!». «Били, б’ємо і битимемо», — відповіло МО РФ.

Саме тому, телеканал «Спас» у Великдень опублікував відео з окупантами, які тримають в руках зброю та пасхальні паски. «Давайте знову вдивимось у їхні світлі обличчя!», — натхненно коментує пропагандист Корчевніков.

Людожери з путінської «високої кухні»

Одне з таких «світлих облич» належить режисеру дитячого кіножурналу «Єралаш» Іллі Білостоцькому. 2022 року його засудили до 14 років суворого режиму за зґвалтування 14-річного підлітка.

НАСПРАВДІ, відсидівши лише трохи понад рік, Білостоцький завербувався на війну з Україною, де згодом отримав державну медаль та відповідно – помилування, про що сам і розповів. 

Путін продовжує свій кривавий «Єралаш» в Україні за допомогою й інших відомих «облич» окремої категорії зеків-«визволителів». А саме – вбивць-канібалів, троє з яких вже також звільнилися достроково. На їхньому загальному рахунку не менше 12 жертв. Деяких з них людожери готували у кращих традиціях «високої кухні».

Дмитро Малишев із Волгограда 10 років тому засмажив з овочами та з’їв серце знайомого таджика. Свої кулінарні досліди він фільмував на телефон. За це та інші злочини отримав 25 років позбавлення волі. Його звільнили, потрапив на фронт, зараз лежить у шпиталі після важкого поранення та має всі шанси достроково повернутися додому «героєм».

Нещодавно він опублікував спільне фото з маніяком з міста Волзькє Олександром Масленніковим, який у 2017 році вбив та розчленував двох дівчат. Тіла закопав у лісі. У 2019 році його засудили до 23 років колонії.

Журналісти після виявлення фото написали Малишеву у соцмережах. Ось що він відповів: «Ми з Олександром разом сиділи та разом підписали контракт з міноборони у жовтні 2023 року. Воював у підрозділі «Шторм V» … Я розумів, навіщо я їду і куди я їду. От ви як будете ставитися до того, що у початкових класах вашій дочці розповідатимуть, як правильно одягати презерватив? Або по вулиці мужики ходитимуть і облизуватимуть один одного? Вам це нормально? Для мене ні».

Інший представник путінської нової «нормальності» людожер Денис Горін із Сахаліну достроково вийшов на волю у листопаді 2023 року. Був засуджений за вбивство щонайменше 4 людей, плоть однієї зі своїх жертв також вживав у їжу.

Ярославський сатаніст Микола Оголобяк разом зі своїми друзями розчленовував і з’їв частини тіл чотирьох жертв. Був засуджений на 20 років і мав вийти лише 2030-го, але через участь у війні (яку очільник РПЦ Кирил днями назвав «війною із сатаністами») отримав помилування.

Пермський людожер Михайло Малишев відбув весь свій 23-річний термін, вийшов на волю 56-річним. Зі своїх жертв він готував пиріжки та пельмені, якими пригощав колег. Може, теж поїде в Україну за довгим і  кривавим путінським рублем. До речі, статті «канібалізм» в законодавстві РФ немає. Можливо, саме тому розлюднення росіян набуло вже буквального сенсу.

Чому Москва лякає черговою «ескалацією»?

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн за підсумками переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном та головою КНР Сі Цзіньпіном наголосила на важливості того, щоб китайський лідер і надалі сприяв деескалації «ядерної риторики» Росії.

НАСПРАВДІ, спочатку заступник голови Ради безпеки РФ Медведєв пообіцяв ядерний удар по європейських містах: «Надсилання своїх військ на територію кол. України спричинить прямий вступ їхніх країн у війну, на який нам доведеться відповідати. І на жаль, не на території кол. України… Настане світова катастрофа».

Потім МО РФ оголосило про початок «найближчим часом» навчань, у рамках яких буде відпрацьовано застосування нестратегічної ядерної зброї. У них візьмуть участь ракетні з’єднання Південного військового округу. У Кремлі заявили, що навчання пов’язані із заявами офіційних осіб на Заході про відправку озброєних контингентів до України.

І нарешті МЗС РФ заявило, що сприйматиме появу в Україні літаків F-16 як носіїв ядерної зброї незалежно від їх модифікації. А також попередило посла Великої Британії, що відповіддю на удари по території Росії британською зброєю можуть стати будь-які британські військові об’єкти і техніка в Україні та за її межами.

Відомий Telegram-канал інтерпретував цю новину як «можливість ударів по Британії – це перша публічна заява РФ із загрозою ударів безпосередньо по західній країні. Ескалація все сильніше».

Про якісь удари по території Британії чи країн Заходу в заяві МЗС РФ не йдеться. Але заради «ескалації» чого тільки не вигадаєш. Проте на Заході мало хто злякався. МЗС Франції виступило з цілком очевидним спростуванням нещодавнього фейку про перебування контингенту її Іноземного легіону в Слов’янську.

Єдиним джерелом цього «шок-контенту», нагадаємо, було гонконзьке видання Asia Times, а автором «сенсації» Стівен Браян, відомий специфічними твердженнями, наприклад, про те, що «США розглядають Молдову як плацдарм для наступу на Крим».

Отже, Росія тактично-ядерно попередила, «странное» видання повідомило про «ескалацію і першу публічну погрозу РФ західній країні». Проте, найбільш показовою стала реакція Вашингтона, який офіційно заявив, що не бачать причин коригувати готовність своїх ядерних сил, як і готовності РФ застосувати ядерну зброю. Берлін також зазначив, що не вноситиме зміни до свого оперативного планування у зв’язку з ядерними навчаннями РФ. Всі вже звикли до таких істерик Москви. 

Нагадаємо, у лютому 2022-го вона привела свої сили ядерного стримування у повну готовність. Навесні 2023 року розмістила тактичні ядерні боєприпаси на території Білорусі. (І це вже не згадуючи про статті Караганова та інший пропагандистський «радіоактивний попіл»). І ось чергове ядерне загострення – зразка травня 2024 року. Але допомогу Заходу Україні це не зупинило. А F-16 Москва реально боїться. Тому знову лякає «ескалацією».

Розвідники Росії стали інформаційними блазнями

Служба зовнішньої розвідки РФ розродилася цілою низкою нових «викриттів», сенс яких зводиться до того, що «Зеленський програє боротьбу за серця українців, тому США почали контакти с Порошенком, Залужним, Єрмаком і Кличком на предмет можливої заміни Зеленського».

НАСПРАВДІ, на фронті делегітимації української влади Москва відверто не допрацьовує. Вже потрібен більш сильний, «переможний» крок. Щось на кшталт: «США вже ведуть консультації з Медведчуком та Януковичем». Це, принаймні, виглядало б більш креативно з огляду на перебування «легітимного» десь в Ростові.

Тим більше, що починаючи з лютого 2022 року все нинішнє українське військове і політичне керівництво, як переконує пропаганда, мало того, що є «маріонетковим», так ще й періодично тікає (або готує втечу) на Захід, де заздалегідь скупило маєтки всіх англійських королів.

Але по факту – вслід за МЗС, Слідчим комітетом та іншими державними структурами, Служба зовнішньої розвідки Росії на чолі з Наришкіним остаточно перетворилась на чергову пропагандистську установу. Яка «ділить» Україну за допомогою Польщі, водночас лякає ту ж Польщу нападом Німеччини, шукає «брудну бомбу» десь між Рівненською та Чорнобильською АЕС, спочатку втрачає Залужного, а тепер проводить з ним «американські консультації на предмет можливої заміни Зеленського»

Те, що російські «розвідлицарі» вже давно зняли з себе плащ з кинджалом та надягли блазнівські ковпаки, відомо давно. Але якщо спочатку їхнє низькопробне інформаційне шоу виглядало хоча б смішно, то тепер вже відверто нудно.  

Джерело: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Джерело