Воскресне богослужіння у Жовкві

Богослужіння Воскреслого ранку у прокатедральному храмі св. свмч. Йосафата очолив владика Петро. 

Воскресне богослужіння у Жовкві

У співслужінні священників храму єпископ звершив Надгробне, Воскресну Утреню та Архиєрейську Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: “Сьогодні день, який святкуємо, наповнюється радістю через Воскресіння нашого Бога, який переміг смерть своєю смертю і дає нам силу перемагати зло добром.

Ми живемо в непростий час, наповнений різними випробуваннями і непевністю і наш Спаситель стає перед нами, як переможець.Це свято нашої віри, якою ми живемо.

Св. Апостол навчає, якщо б Ісус не воскрес з мертвих, марною би була проповідь і віра наша.

Бог забажав, щоб людина вічно перебувала в радості і була щасливою. Людина переступила заповідь і втратила спасіння, але Бог не хоче, щоб його створіння щезло. Він з любові нахиляється над людиною, щоб піднести з землі і повернути втрачену Ласку.

Сьогоднішнє слово дає запевнення нам, що останнє слово є не за смертю, бо святкуємо свято переможця. Як важливо мати погляд віри в своєму житті. Якщо ми не споглядаємо очима віри, то закриваємо очі на майбутнє.

Воскреслий Господь звіщає мир для всього людства, той мир, якого бажає наше українське серце.

Ми хочемо просити сильної віри, щоб зберегти дар віри і наші традиції тим, які прийдуть після нас.

Сьогодні в особливий спосіб молимося за наших військових, які хочуть, щоб ми мали радість у Воскреслому Христові, щоб наші діти мали радість.

Господи дай нам мудрість бути вибраним народом, який шанує тебе як вічного Бога. Ми молимося тому, що сприймаємо і потребуємо зустрічі з живим Богом, який тримає все у своїй Божій руці.

Гріх призводить до смерті, бо причиною смерті є людський гріх. Ця причина є у людському серці.

Вдивляючись у Воскреслого Христа ми маємо обов’язок віднайти його образ у собі.

Нехай свято Воскресіння, перехід від гріха до праведності, від смерті до життя, від зла до добра наповнить наше серце і  кожного українця доброю новиною запевнення Божої присутності посеред нас”.

Після слів подяки і привітань було освячено великодні страви.

Пресслужба єпархії

 

 

 

 

 

Джерело