#ХНУПС_ми_навчаємо_перемагати Ірина, 3 курс, факультет автоматизованих систем управління – Мій рідний брат воює під Харковом, вітчим

#ХНУПС_ми_навчаємо_перемагати
Ірина, 3 курс, факультет автоматизованих систем управління

– Мій рідний брат воює під Харковом, вітчим

#ХНУПС_ми_навчаємо_перемагати
Ірина, 3 курс, факультет автоматизованих систем управління

– Мій рідний брат воює під Харковом, вітчим – на Херсонщині, а я із одногрупниками у вільний від занять час збираю і ремонтую дрони. Лише протягом останнього тижня вдалось відправити у бойові бригади понад сотню FPV. Деталями забезпечують волонтери, викладачі контролюють процес – допомагають. Для нас важливо бути корисними уже тепер, та й базу знань, хоч ми поки лише в процесі навчання, маємо потужну.

До вступу в ХНУПС я служила зв’язківцем у бригаді транспортної авіації. Та зрозуміла, наскільки важливу роль для перемоги відіграють новітні технології, тож почала вивчати мови програмування – C Sharp, С++, Java JavaPlus, Python… А це – адекватна робота нової техніки, тих же систем ППО, «Віраж-планшет», «Ореанда»… Із моєю спеціальністю я точно знаю, що буду корисною.

Приємно, що абітурієнти уже апелюють професійною термінологією – комутатор, маршрутизатор, розуміються на типах дронів; а не просто задля розваги хочуть «погратись» у оператора дрона. Тож чекаємо на нове покоління!

Джерело