Храмовий празник у Цеперові

У Світлий Понеділок єпарх Сокальсько-Жовківський відвідав парафію Воскресіння Господнього у с. Цеперів, Новояричівського деканату.

Храмовий празник у Цеперові

З нагоди храмового празника Архиєрей у співслужінні декана о. Василя Коваля, адміністратора парафії та запрошених священнослужителів очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь.

СВІТЛИНИ

“Слова християнського привітання «Христос Воскрес» збагачують нашу віру. Ми народжені, щоб їх прийняти, усвідомити і жити тими словами, щоб зрозуміти, що Господь прийшов нас спасти і воскресити.

Воскресіння – це наш храм

Ісус Христос всю благовість свого замислу задумав відкрити для нас з вами. В якийсь час він відкривав це через сотворений світ, який прекрасний і гармонійний.

У цьому світі відкривається сенс нашого життя. Це сотворіння до нас промовляло і промовляє. Людство приносило жертву з творіння, яке Бог сотворив на землі. Цю жертву скривдив народ і Господь задумав вищий вимір для жертвоприношення і цим жертвоприношенням став його Син. 

Він становиться жертвою надолуження за наші гріхи, щоб ми могли молитися словами: «Отче Наш», той, який створив світ і дав людині його засвоювати, радіти сотворінням, задля якого сьогодні відкриває свою любов через прощення гріхів, відкуплюючи своєю любовʼю.

Бог винагородив людину своєю премудрістю

Катехизм нас навчає: «У «шести днях» творення Святий Дух готує середовище для людини (див. Бут. 1), у Старому Завіті підготовляє людину до зустрічі з Воплоченим Сином Божим, аби через Ісуса Христа привести все творіння до Отця, «щоб Бог був усім в усьому» (1 Кор. 15, 28).». п. 102.

Господь прикрасив життя своїми багатствами і скарбами, дав премудрість на, якій полягає наша Церква.

Наша Церква є силою, щоб пройти через всі випробування, які пройшов Христос і мученики, – на цій вірі збудоване наше життя.

Бог винагородив людину своєю премудрістю, дав людині розум, знання, кріпость страх Господній, щоб вона протягом життя захотіла в собі це відкрити.

Христос Воскрес, щоб ми мали спасіння

Гріх і злі склонності стоять на заваді нашої душі і ми хочемо позбутися їх у сповіді.

Нам запевнена перемога, бо своїм добром Господь не поступиться щоб грішники глумитися над смертю.

Ми приходимо до матеріального храму, молимося і чекаємо єднання з Богом ми маємо нашу віру робити живою, так як Ісус Христос після Воскресіння являвся апостолам, щоб їх укріплювати.

З Христом ми хочемо розділяти ласку, яку Господь дав нам для спасіння.

Пресвята Богородиця довірилася і свідчила віра своїм життям.

Дякуємо за велику силу, якою він діє в людських серцях не тільки вказуючи на спасіння, а удосконалюючи всі наші почуття і прагнення життя.” – із проповіді владики Михаїла.

На завершення богослужіння єпископ подякував настоятелю та парафіянам храму за спільну молитву, а о. Василь від імені парафіян склав слова подяки за Архиєрейське благословення, Боже слово та присутність.

Храмовий празник у ЦеперовіХрамовий празник у Цеперові

Після молитви за Україну відбувся процесійний обхід навколо храму та освячення води, яке звершив Архиєрей.

Пресслужба єпархії

 

 

 

 

Джерело