Митрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храму

Митрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храму

У Світлий вівторок, 7 травня, з нагоди 200-літнього ювілею храму, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин здійснив архіпастирський візит на парафію святого Івана Богослова, що у селі Витвиця, Болехівського протопресвітеріату.

На церковному подвір’ї Владику традиційно вітала молодь, чисельно зібрана парафіяльна спільнота, гості святині та священнослужителі.

Опісля у храмі відбулася Архієрейська Божественна Літургія, у часі якої Митрополиту співслужили адміністратор храму о. Володимир Каліта, протопресвітер Болехівський о. Василь Дзяйло, а також чисельно зібрані душпастирі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Звертаючись до присутніх із проповіддю, Митрополит Володимир розважив над глибиною та трепетом слів «Христос Воскрес» для кожного християнина: «Завжди якесь таємниче тремтіння проходить по тілу людини, коли вперше після Великого посту чуємо в Церкві радісне: «Христос Воскрес!» — «Воістину Воскрес!». У цих словах звучить перемога життя над смертю».

«Наш побожний український народ співає цю саму пісню Воскресіння. І співав її завжди. Співав колись давно, коли своїми грудьми обороняв рідну землю від навали татарських орд. Співав її у важкі часи панщини й неволі, коли єдиною відрадою була тільки ця свята, прекрасна мелодія «Христос Воскрес». Наш народ співав її по тюрмах, засланнях, каторгах, співає й сьогодні, у час несправедливої війни, бо вірить, що Бог з тим, хто з Ним», — мовив Архієпископ.

А відтак додав: «У цей радісний і світлий день хочу побажати всім радісних і щасливих свят. Бажаю вам, щоб ця Пасхальна радість завжди перебувала у ваших серцях, щоб ми всі стали співучасниками вічного життя, у якому будемо повсякчасно святкувати Пасху Христову, благословляючи й славлячи Христа повіки».

Згодом Владика привітав парафіян із 200-літнім ювілеєм храму, а також подякував усім вірним, які дбають про нього.

Опісля моління була зачитана Митрополича грамота, яку вручили о. Володимиру Каліті та всій парафіяльній громаді за вагомий внесок у відновлення храму та щиру жертовність на благо Христової Церкви.

Своєю чергою о. Володимир подякував Архієрею за щиру молитву, батьківську опіку та постійну підтримку громади.

Відтак на подвір’ї святині відбувся Чин освячення таблиць, на яких вказана історія храму.

Насамкінець Митрополит Володимир поблагословив присутніх освяченою водою. Завершилося моління співом Великоднього тропаря «Христос Воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що в гробах, життя дарував!».

Митрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храмуМитрополит Володимир здійснив візит на парафію села Витвиця з нагоди 200-ліття храму

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело