ОБСЄ передала допомогу підрозділам системи МВС на 1,9 млн євро

Сьогодні, 8 травня, у межах проєкту «Підтримка державних органів України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин у всіх його проявах» Організація з безпеки і співробітництва в Європі передала підрозділам системи МВС обладнання та автомобілі, які використовуватимуться у Національній поліції та Державній прикордонній службі України.

«Шановні партнери, я перш за все хочу подякувати за багаторічну співпрацю яку ми маємо з вами. Дійсно, війна завжди була і є тим фактором який посилює ризики щодо незаконного обігу зброї в країні. Утім, завдяки нашим партнерам ми маємо змогу діяти превентивно та забезпечувати наші підрозділи усім необхідним», – заявила під час заходу заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Так, у межах проєкту МВС отримало 20 позашляховиків та 5 автівок для транспортування службових собак. Окрім того, підрозділам передано обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів, програмне забезпечення для кримінального аналізу, а також принтери, сервери та інше. Загальна вартість переданого обладнання складає 1,9 мільйона євро.

«ОБСЄ – це діалог, запобігання, мир і безпека. І ми вже багато років працюємо із вашим відомством. І дуже добре, що ми можемо зробити свій внесок та допомогти вам у такі складні часи. Зокрема у питанні запобігання розповсюдження зброї і боєприпасів. Адже під час війни – це великий виклик. Своєю чергою, працюючи над збільшенням ваших спроможностей ми робимо усе, аби ця зброя не була використана у нелегальний спосіб проти України та країн ЄС», – наголосив Спеціальний представник Головування – Координатор проєктів ОБСЄ в Україні, Посол Марцел Пешко.

Своєю чергою, заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко заявила, що завдяки плідній роботі підрозділів системи МВС жодна одиниця зброї не потрапила до країн Європейського Союзу:

«Безпека України – це безпека Європи. І наразі жодна одиниця зброї не потрапила за межі нашої країни. Зокрема й до країн Європейського Союзу. Утім, ми маємо не виключати такі ризики. Тому наразі МВС першочергову увагу спрямовує саме за обігом зброї та посилює підрозділи, які працюють у цьому напрямку».

На заході також був присутній керівник політичного відділу Європейського Союзу в Україні Ярослав Тимофєюк. Посадовець наголосив, що ЄС залишається незмінним у своїй підтримці щодо України та надаватиме усю необхідну допомогу нашій країні навіть після завершення війни.

«Росія постійно порушує правила цивілізованого світу – атакуючи мирних людей. Ще один наслідок війни – це постійний трафік зброї та військових зі сторони рф, який потрапляє до України. І тому ми зараз маємо готуватися до усіх можливих викликів», – зазначив Ярослав Тимофєюк.

По завершенню зустрічі сторони оглянули передані автомобілі та обладнання, а також домовилися й надалі працювати задля повної реалізації проєкту.

«Це комплексний проєкт та підхід. І я зі свого боку можу відмітити, що від Міністерства внутрішніх справ України ви зможете розраховувати на всю необхідну підтримку та співпрацю задля спільного результату», – заявила Катерина Павліченко.

Департамент комунікації МВС України

_______________________________________

Telegram: t.me/mvs_ukraine

Instagram: instagram.com/mvs_ua/

Facebook: fb.com/mvs.gov.ua

Сайт: mvs.gov.ua/

Джерело