Папа Франциск іменував отця Теодора Мацапулу Єпископом Мукачівської Єпархії

Папа Франциск іменував отця Теодора Мацапулу Єпископом Мукачівської Єпархії

8 травня 2024 року у Ватикані повідомили про те, що Святіший Отець Франциск іменував Єпископом Мукачівської Греко-Католицької Єпархії (sui iuris) преподобного отця Теодора Мацапулу зі Згромадження Воплоченого Слова, пароха в с. Красна та синкела у справах монашества Мукачівської Єпархії.

Про це повідомляє пресслужба Святого Престолу.

Біографічна довідка

Владика-номінант Теодор Мацапула народився 21 серпня 1981 року в Крилосі, Івано-Франківська область (Україна).

У 2001 році вступив до новіціяту Згромадження Воплоченого Слова, продовжив навчання в Міжнародній семінарії Сан-Віталіано в Сегні та в Центрі вищих студій святого Бруно Єпископа (2002–2008). 25 серпня 2007 року склав вічні обіти, а 10 лютого 2008 року був висвячений на священика.

З 2008 по 2013 рік здійснював душпастирське служіння для католиків візантійського обряду за межами України. Після повернення на Батьківщину продовжив служіння в Мукачівській Єпархії.

З 2013 по 2019 рік був Протоігуменом тодішньої Делегатури Зарваницької Матері Божої в Україні. З 2017 року — синкел у справах монашества Мукачівської Греко-Католицької Єпархії.

У 2018 році отримав ступінь бакалавра гуманітарних наук у Прикарпатському національному університеті, а у 2022 році — ліценціата пасторального богослов’я в Українському католицькому університеті.

Окрім української, володіє італійською, іспанською, польською та російською мовами.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело