Зустрівся з представниками Люблінського воєводства Республіки Польща Саме це воєводство одним із перших розпочало співпрацю з Луганщиною

Зустрівся з представниками Люблінського воєводства Республіки Польща 

Саме це воєводство одним із перших розпочало співпрацю з Луганщиною

Зустрівся з представниками Люблінського воєводства Республіки Польща

Саме це воєводство одним із перших розпочало співпрацю з Луганщиною. Ще у 1996 році містом-побратимом Любліну став Старобільськ. Тоді було підписано договір про партнерство.

З початку повномасштабного вторгнення Люблінське воєводство значно підтримало луганчан. Надали гуманітарну допомогу, медикаменти, карету швидкої допомоги для Старобільського центру первинної медико-санітарної допомоги. У 2023 сприяли оздоровленню закордоном наших дітей.

Зараз наша співпраця лише зростає, зокрема у напрямку розвитку торгово-економічних відносин, аби луганські підприємці мали змогу вийти на європейський ринок. Я вдячний за таку підтримку луганчан, і впевнений, що спільна робота принесе ще багато результатів.

Іноземну делегацію очолив Кшиштоф Коморські – голова Люблінської державної адміністрації. Він запевнив, що польські партнери підтримуватимуть Україну на шляху до Євроінтеграції.

Джерело