Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи

Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи

5 травня 2024 р. Б. в Неділю Пасхи, день світлого Христового Воскресіння Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі свв. верх. апп. Петра і Павла м. Чорткова.

В урочистий день Воскресіння Господнього до храму прийшло  багато вірних, щоб взяти участь у Пасхальних Богослужіннях. Розпочалися вони службою Надгробного, після якого Свята Плащаниця була перенесена на Престіл. Далі відбувся урочистий хід перед Катедральним Собором усіх вірних та духовенства. Зі співом воскресної стихири розпочалася Святкова Пасхальна Утреня, яка продовжилася вже в храмі. Під час служіння божественної Літургії настоятель Катедрального Собору о. Андрій Лемчук виголосив великоднє послання Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ, в якому Архиєрей звертається до усіх вірних Бучацької Єпархії із словом привітань та підтримки в складні часи війни. 
В урочистий день Святої Пасхи вірні та духовенством складали особливі молитовні прохання до Господа про закінчення війни, про мир і спокій в країні. На завершення відправ Владика Дмитро привітав усіх із святом та уділив архиєрейське благословення.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи Архиєрейська Божественна Літургія в Святу і Велику Неділю Пасхи  

Джерело