Як у Крилосі завдяки екологічній ініціативі щороку перед Великоднем допомагають потребуючим?

Як у Крилосі завдяки екологічній ініціативі щороку перед Великоднем допомагають потребуючим?

Вже традиційно декілька років поспіль, у рамках соціально-екологічної ініціативи «Зігрій убогого світлом стрітенської свічки», напередодні світлого празника Воскресіння Христового, при парафії Успіння Пресвятої Богородиці, що у с. Крилос, волонтери спільноти «Крилос Новітній» навідуються до потребуючих парафіян з привітаннями та великодніми подарунками.

Як зазначає інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології, це вже завершальна стадія акції, яка стартувала ще на початку року з виготовлення свічок із натуральної вощини, декорування їх природними прикрасами та реалізацією напередодні свята Стрітення в сільських храмах. Щороку до акції активно долучаються діти та молодь села Крилос. Цієї зими вони майстерно виготовили та оздобили близько 500 свічок.

Далі за акумульовані кошти були закуплені продукти та сформовані пасхальні набори, які волонтери рознесли людям у Велику п’ятницю. Загалом вдалося подарувати промінчик тепла й надії 21-ій родині та зігріти Божою милосердною любов’ю всіх тих, хто її особливо потребує.

«Нехай Воскреслий Христос потішить засмучених, надихне змучених, поверне надію безнадійним, зцілення пораненим, а всім нам дасть запевнення, що саме життя має останнє слово, а не смерть. Саме Воскресіння є світлим сьогоденням і майбутнім, до якого ми всі разом прямуємо як єдиний Божий у Христі народ», — цитують слова Блаженнішого Святослава на своїй сторінці в соцмережах ініціатори цієї благодійної акції.

Кожен, хто придбав цьогоріч воскову стрітенську свічку чи своїми руками виготовив та оздобив її – доклався до цих великодніх кошик.

Як у Крилосі завдяки екологічній ініціативі щороку перед Великоднем допомагають потребуючим?Як у Крилосі завдяки екологічній ініціативі щороку перед Великоднем допомагають потребуючим?Як у Крилосі завдяки екологічній ініціативі щороку перед Великоднем допомагають потребуючим?Як у Крилосі завдяки екологічній ініціативі щороку перед Великоднем допомагають потребуючим?

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело