Оксана Костур «Не відкладайте на завтра те, що можна зробити тепер і вже»

Оксана Костур «Не відкладайте на завтра те, що можна зробити тепер і вже»

Економіст за освітою, а швачка – за покликанням. Так про себе говорить яворівчанка Оксана Костур. Наявність диплома не завадила їй закінчити профільні курси та працювати в ательє. За десять років, присвячених швейній справі, жінка навчилася самостійно створювати лекала, індивідуально застосовувати їх як до мірок клієнтів, так і для масового виготовлення одягу.

Дізнавшись із засобів масової інформації про можливість отримати грант для відкриття власної справи, Оксана загорілася бажанням втілити у життя заповітну мрію – відкрити швейне ательє, а згодом зайнятися виробництвом та реалізацією власного бренду спортивних костюмів та одягу для дому.

«Мій бізнес-план був вдалим. Майже рік минув з того часу, як я стала на шлях підприємництва, заснувавши власне ательє. Маю двох найманих працівників, разом з ними працюємо над виконанням індивідуальних і колективних замовлень, розширюємо асортимент одягу. Також активно цікавлюся маркетингом, проходжу онлайн-навчання з цікавих мені напрямів», – розповідає жінка.

Є у пані Оксани ще одне призначення. Це – волонтерська робота. Розвиваючи власний бізнес, підприємиця чітко усвідомлює, що за можливість жити і творити ми щодня зобов’язані дякувати захисникам і захисницям. Тому тісно співпрацює з громадськими організаціями, виготовляючи за індивідуальними замовленнями сезонний одяг для бійців: термобілизну, футболки, балаклави та багато інших спеціалізованих трикотажних речей.

«Урядова програма «Власна справа» проєкту «єРобота» – зіграла вирішальну роль у моєму становленні як підприємиці, адже фінансова підтримка від держави для початківців дуже відчутна, – каже О. Костур. І додає. – Тепер усім раджу: якщо маєте цікаву ідею, бажання працювати на себе, організаторські здібності, не бійтеся кардинально змінювати свої будні, займайтеся тим, що вам до душі. Життя швидкоплинне, тому не слід відкладати на завтра те, що можна зробити тепер і вже».

За державною програмою «Власна справа» на створення або розвиток бізнесу можна отримати мікроuрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Для цього потрібно розробити бізнес-план і надіслати заявку через портал «Дія» (https://bit.ly/3Wcsg43). За додатковою інформацією звертайтеся до підрозділів служби зайнятості (адреси – за посиланням   http://surl.li/jpvpt).

Джерело