​​«Укренерго» отримало грант від уряду Німеччини на 45 млн євро для відновлення та захисту енергетичної інфраструктури.

​​«Укренерго» отримало грант від уряду Німеччини на 45 млн євро для відновлення та захисту енергетичної інфраструктури.

Сьогодні голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький та директорка KfW по Східній Європі, Кавказу та Центральній Азії Вероніка Гарсіа дель Арко разом з головою представництва KfW в Україні та Молдові Лоренцо Ґесснером підписали грантову угоду з Німецьким банком розвитку KfW на суму 45 млн євро.
Підписання відбулось під час зустрічі міністерки економічного співробітництва та розвитку Федеративної Республіки Німеччини Свеньє Шульце з міністром енергетики України Германом Галущенко.

«Щиро вдячні уряду Німеччини та державному банку KfW за надану фінансову допомогу. Ці кошти будуть спрямовані на будівництво нової високовольтної лінії, яка збільшить стабільність нашого з’єднання з європейською енергосистемою. Це важливий крок у подальшому розвитку взаємозв’язків енергосистеми України з енергосистемою континентальної Європи. Також частина коштів буде спрямована на закупівлю високовольтного обладнання та відновлення об’єктів в центральному регіоні після терористичних російських атак», – зазначив Володимир Кудрицький.

Загалом, за підтримці KfW за період військової агресії рф НЕК «Укренерго» залучено понад 177 млн євро кредитних та грантових коштів для відновлення та розбудови мережі передачі електроенергії.

Джерело