Місто залучить фахівців науково-дослідного інституту для дослідження стану будівельних конструкцій на Поштовій площі

Місто залучить фахівців науково-дослідного інституту для дослідження стану будівельних конструкцій на Поштовій площі. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Питання Поштової площі перебуває на постійному контролі міста. Воно багатогранне, адже включає в себе низку аспектів – історичну, культурну, архітектурну, а також безпекову складову. Щоб завершити будівництво та музеєфікувати знайдені пам’ятки, необхідна активна спільна робота міста, міських служб та державних органів, насамперед Міністерства культури та інформаційної політики», – наголосив Валентин Мондриївський.

За його словами, всі будівельні роботи на об’єкті були зупинені у 2017 році, тому зараз фахівці науково-дослідного інституту мають перевірити стан будівельних конструкцій.

Валентин Мондриївський додав, що місто активізує діяльність робочої групи з розробки плану дій із завершення реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі з урахуванням пам’ятки національного значення.

«Місто готове відновити роботи на Поштовій площі, щойно будуть зняті обмеження. Із відповідними пропозиціями міська влада неодноразово зверталася і до Уряду та Верховної ради, і до Інституту археології НАН України», – сказав заступник голови КМДА.

Він зазначив, що за даними КП «Київський метрополітен» ситуація на Поштовій площі ніяк не загрожує станції метро. Фахівці метрополітену проводили обстеження та встановили, що станція «Поштова площа», та перегінні тунелі, що примикають до неї, перебувають у належному технічному стані. Ризиків підтоплення та необхідності закриття станції на ремонт немає.

Нагадаємо, що під час робіт виявили археологічні знахідки – дерев’яні споруди середньовічного Києва ХІ-ХІІІ сторіччя. У зв’язку з цим усі будівельні роботи на об’єкті були, відповідно до припису Департаменту культури від 10.07.2017 № 403.

Джерело