Храмовий празник Святого Миколая на Аскольдовій могилі

9 травня 2024 року, Владика Йосиф Мілян, Протосинкел Київської Архиєпархії, очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового празника Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі в місті Києві. Разом з Архиєреєм співслужили священники з Києва.

Храмовий празник Святого Миколая на Аскольдовій могилі 

У своєму вітальному слові Владика Йосиф наголосив, що у Києві вже є дуже багато гарних храмів: Патріарший Собор Воскресіння Христового, Храм Святого Василія Великого на львівській площі. Одначе храм на Аскольдовій могилі не втратив своєї особливої родзинки у Києві. «Це перший храм куди зайшли греко-католики в часі демократичних змін в Україні. І таким незмінним на Аскольдовій могилі був є і залишається Протоєрей Ігор Онишкевич. Дякую Вам отче Ігорю що, за ваші ризи тримаються діти, молодь та особливо старші», – сказав він.

На завершення Архиєрей привітав всіх зі святом Святого Миколая. «Нехай Святий Миколай Чудотворець ніколи не залишає вас і боронить ваш храм, особливо храм ваших душ. Нехай він усім нам допомагає працювати спільно на справедливу перемогу. Бажаю, щоб через наше християнське життя умиротворяється кожна християнська душа котра торкається нашого з вами життя», — підкреслив Владика Йосиф.

Храмовий празник Святого Миколая на Аскольдовій могилі

Опісля спільної молитви в храмі, духовенство та вірні Київської Архиєпархії молитовно вшанували студентів, які взимку 1918 року героїчно віддали життя за волю України, біля пам’ятника Героїв Крут. Також помолилися Чин панахиди на могилах Героїв України.

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело