​​За результатами фінансової звітності, підтвердженої незалежним аудитором, «Укренерго» завершило 2023 рік з прибутком 0,4 мільярда гривень

​​За результатами фінансової звітності, підтвердженої незалежним аудитором, «Укренерго» завершило 2023 рік з прибутком 0,4 мільярда гривень.

Про це під час брифінгу в «Українському медіа-центрі» розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. Він зазначив, що повний звіт про фінансові результати роботи «Укренерго» в минулому році опубліковано на сайті Лондонської фондової біржі та коротко прокоментував його основні показники.

«Основні параметри 2023 року для нас такі. Ми отримали дохід у розмірі 83 мільярди гривень. Прибуток при цьому склав близько 400 мільйонів. на противагу збитку в минулому році. Цей прибуток отриманий, всупереч тому, що в 2023 році, були досить значні пошкодження нашої інфраструктури», – зауважив керівник «Укренерго».

Він уточнив, що компанія не тільки сплатила за 2023 рік державі 2,4 мільярди податків та дивідендів, але й збільшила вартість своїх активів на майже 45 мільярдів гривень. «Це значить, що актив держави, який називається «Укренерго», подорожчав на 45 мільярдів, незважаючи на всі обстріли і на всю складну ситуацію, яка є в енергосистемі. Це хороший результат, він показує, як ми працюємо над тим, щоб вартість компанії для нашого акціонера – держави, зростала», – підкреслив Володимир Кудрицький.

Ще один важливий показник – потягом 2023 року та І кварталу 2024 «Укренерго» сплатило свої борги на ринку електроенергії на 24 млрд гривень. «Дуже важливо, що ми змогли погасити більше 24 мільярдів гривень боргів нашим контрагентам. «Укренерго» винні на сьогоднішній день 56 мільярдів, ми винні – 38. Ця різниця досягнута за рахунок успішної роботи з міжнародними організаціями. Завдяки своїй репутації компанія здатна була залучати донорські кошти не тільки для відновлення мереж, а також і для розрахунку з нашими кредиторами», – наголосив голова правління «Укренерго».

Більше деталей дивіться у відео за посиланням https://fb.watch/rZX_gojUX1/

Джерело