Фахівці «Київтеплоенерго» ліквідовують пошкодження на вул. Архітектора Вербицького

Фахівці КП «Київтеплоенерго» ліквідовують пошкодження теплової мережі на вул. Архітектора Вербицького. Одразу після повідомлення про витік, комунальники знизили тиск у трубопроводах мережі. Місце пошкодження огородили. Про це повідомляє комунальне підприємство.

Пошкоджену ділянку тепломережі відключили та розпочали підготовку до проведення ремонтних робіт. На місце прибула спецтехніка та оперативний персонал.

Пошкодження сталось під час проведення гідравлічних випробувань, що розпочались у Києві як необхідна складова підготовки до наступного опалювального сезону. Труби перевіряють на щільність та міцність, щоб мінімізувати виникнення аварійних ситуацій під час опалювального сезону. Гідравлічні випробування тепломереж є обов’язковою умовою підготовки до опалювального сезону (відповідно до Правил з підготовки теплових господарств до опалювального періоду від 10.12.2008 № 620/378). Це дозволяє зменшувати рівень аварійності: порівняно з опалювальним періодом 2023/2024 кількість аварійних ситуацій, пов’язаних із пошкодженням теплових мереж, зменшилась на 15%.

Джерело