Преосвященний Владика Андрій Хім’як вручив сертифікати випускникам християнських «Курсів Активного Волонтера-Аніматора – КАВА»

11 травня 2024 року, у стінах Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ, після Великої Вечірні з Литією, єпископ-помічник Київської Архиєпархії УГКЦ, Преосвященніший Владика Андрій Хім’як вручив сертифікати 24 учасникам курсів, присвоївши їм кваліфікацію: «Волонтера-Аніматора» та «Помічника Волонтера-Аніматора». Курси «КАВА» є новою ініціативою Комісії у справах молоді Київської Архиєпархії УГКЦ та діють з благословення Протосинкела Київської Архиєпархії УГКЦ, Преосвященнішого Владики Йосифа Міляна.

Преосвященний Владика Андрій Хім’як вручив сертифікати випускникам християнських «Курсів Активного Волонтера-Аніматора – КАВА»

У своєму слові до молоді Владика Андрій заохотив кожного ніколи не забувати про Того, хто нас запалює, про Того, хто нас надихає служити іншим, про Того, хто першим подав гідний приклад служіння. Єпископ заохотив молодь відновлювати свої сили у спілкуванні з Господом, у Святих Таїнствах, у спільноті Церкви. Опісля офіційної частини відбулася спільна вечеря, під час якої молодь мала нагоду особисто поспілкуватися з Владикою Андрієм.

Варто пригадати, що учасниками курсів є молодь із різних парафій Київської Архиєпархії, яка спільно пройшла 6 дводенних модулів, разом навчаючись, творячи спільноту та пізнаючи Бога. Молодь назбирувала інструменти для служіння іншим. Ми бачили перші кроки кожного, часом хиткі. Але які щоразу ставали більш впевненими. Бачили багато усмішок, запалених вогнів у очах та велике бажання творити. Творити для інших. «За цей час ми стали сім’єю. Такою великою та дружньою, де багато тепла, розуміння, підбадьорення та турботи», – діляться про ініціативу учасники курсів. 

Дякуємо Богу та кожному учаснику «КАВА», усій команді організаторів та благодійникам за можливість, можливість бути разом, щоби спільно послужити одне одному та вчитися служити іншим! Сьогодні дякуємо БФ «Карітас-Київ», БО «Українська освітня платформа», DanChurchAid, Київській салезіянській Ораторії «Дон Боско», Парафії Собору Вишгородської Богородиці УГКЦ, Київській Трьохсвятительській духовній семінарії УГКЦ та команді активної єпархіальній молоді.

«Віримо, що наші волонтери-аніматори стануть добрими помічниками у своїх громадах зокрема під час планування та реалізації літніх християнських таборів та різних при парафіяльних волонтерських та соціальних ініціатив», – наголошують організатори.

За матеріалами: Комісії у справах молоді Київської Архиєпархії УГКЦ
Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело