Папа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенства

Папа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенства

Ректори семінарій УГКЦ з різних країн світу та відповідальні за постійне формування духовенства зібралися в Римі на чергове пленарне засідання комісії, в програмі якого була також участь у загальній аудієнції з Папою Франциском.

Про це розповідає українська редакція «VaticanNews».

Цими днями в Римі відбувається щорічна зустріч Патріаршої комісії в справах духовенства УГКЦ. У середу, 15 травня 2024 року, члени комісії, яку очолює Єпарх Пармський Владика Богдан Данило, помолилися Божественну Літургію при гробі святого Йосафата в базиліці святого Петра, після чого взяли участь у загальній аудієнції з Папою Франциском, наприкінці якої мали можливість з ним поспілкуватися.

Участь у зустрічах також бере ректор Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата прот. Тарас Путько.

Як розповів у коментарі для Радіо Ватикану – Vatican News о. Ігор Бойко, ректор Львівської духовної семінарії, розмова відбувалася в невимушеній атмосфері. Папі представили присутніх, розповіли про мету візиту. Довідавшись про те, що серед них є священники з Аргентини, Святіший Отець дуже зрадів, згадуючи про спільних знайомих. Папа, зокрема, згадав про своє знайомство з українським салезіянином Степаном Чмілем, який відіграв важливу роль у його духовному формуванні, сказав, що він для нього є прикладом священства, заохочуючи в такому ж дусі виховувати семінаристів.

«Ми подякували Святішому Отцеві за те, що він заохочує світ молитися за Україну, подякувати за всі його старання, які він робить для того, щоб відбувся обмін полоненими, звільнення дітей, які були примусово вивезені в росію. І було видно, що Папа справді був готовий почути нас. Він поїхав далі, щоби зустрічати інших паломників, тому зустріч була короткою, але мені здається, що ми передали те, що ми хотіли сказати Папі», – розповів о. Ігор.

Папа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенстваПапа зустрівся з членами комісії УГКЦ в справах духовенства

Фото з офіційної фейсбук-сторінки Владики Богдана Данила та з офіційної фейсбук-сторінки «VaticanNews».

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело