#вісник_санкцій Наша санкційна група Макфола-Єрмака презентувала новий План дій для подальшого посилення санкційного тиску на рф

#вісник_санкцій

Наша санкційна група Макфола-Єрмака презентувала новий План дій для подальшого посилення санкційного тиску на рф – Action Plan 3.0.

Документ містить конкретні кроки, які можуть суттєво підірвати економічний та військовий потенціал росії для швидшого припинення її агресії в Україні.

Очікуємо, що пакет обмежень знизить експортні доходи країни-агресорки на 70–80 млрд дол. щорічно, забезпечить значний дефіцит зовнішньої торгівлі та бюджету рф, послабить її валюту та загальну економічну стабільність.

Серед запропонованих заходів – конфіскація заморожених активів Центробанку рф, які потрібно спрямувати на військову й економічну підтримку України та її відбудову.

А також посилення контролю за дотриманням граничної ціни на нафту та боротьба з тіньовим флотом танкерів.

Пропонуємо запровадити повне ембарго на уран, алюміній і сталь та відновити роботу Координаційного комітету з багатостороннього експортного контролю для дотримання заборони на експорт до росії критично важливих технологій, обладнання й компонентів, які використовують в оборонному секторі та нафтогазовому комплексі.

Крім того, запропоновано запровадити санкції щодо західних компаній, що залучені до російських логістичних операцій та сприяють ухиленню від обмежень.

Окремо в документі наголошуємо на визнанні рф державою – спонсоркою тероризму та посиленні контролю за дотриманням чинних санкцій.

https://www.president.gov.ua/storage/j-files-storage/01/27/49/b79f8cf4e834e3d67f914d07e8381140_1715857759.pdf

Джерело